Weekendtip: neem eens deel aan een feministische wandeling in Brussel
© equal.brussels

Weekendtip: neem eens deel aan een feministische wandeling in Brussel

Leestijd: 1 min

Heb je nog geen plannen dit weekend? Dan hebben wij een leuke tip voor jou! Je kan dit weekend namelijk deelnemen aan de laatste feministische wandelingen van Noms Peut-Être doorheen de straten van Brussel.

Noms Peut-Être is een feministische vereniging zonder winstoogmerk die zich inzet voor vrouwen van bij ons en in de buitenwereld.  De organisatie klaagt ook de onzichtbaarheid van vrouwen in de publieke ruimte en in de geschiedenis aan. De vereniging wil hun doelen behalen door niet-gewelddadige ongehoorzaamheid en via samenwerking en in dialoog gaan met anderen.

De ambitieuze vereniging heeft ondertussen al mooie resultaten behaald. Zo slaagden ze erin om de namen van de VUB-gebouwen en de straatnamen in de Marollen in Brussel te hernoemen naar opmerkelijke vrouwen. Sinds het begin van de zomer organiseert Noms Peut-Être enkele leuke, feministische wandelingen in onze hoofdstad. Op zaterdag 8, zondag 9 en woensdag 19 september kan je deelnemen aan de laatste wandeltochten van dit jaar.

De feministische wandeltocht staat compleet in het teken van vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Brussel. Tijdens de wandeling komen vrouwen zoals Gabrielle Petit, Koningin Elisabeth en madame chapeau aan bod. Elke wandeltocht begint om 14u30 en duurt gemiddeld twee uur.

De feministische wandelingen van Noms Peut-Être vinden plaats op 8,9 en 19 september 2018 in Brussel.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Feminisme, Feministische wandeling, Noms Peut-Être.