Weekendje weg: 7 tips voor een trip naar Zurich
© Freitag

Weekendje weg: 7 tips voor een trip naar Zurich

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

 365 dagen per jaar feesten, eten, slapen, modegeschiedenis ontdekken en shoppen in overvloed? Het kan in Zurich.  We tippen de beste adresjes. Let's go. 

/

Duurzaam shoppen

De geschiedenis van FREITAG, gestart in 1993, loopt gelijk met de transformatie van het saaie stadje naar een stijlvolle, levendige
metropool. FREITAG staat voor innovatie, creativiteit en duurzaamheid. Het accessoiremerk, gekend voor het gebruik van gerecycleerde vrachtwagenzeilen en autogordels, produceert zo’n 400.000 tassen per jaar, kiezen kan uit 30 modellen.

Hun flagshipstore bevindt zich in Zürich West, een voormalig industriegebied en nu het creatieve en hippe hart van de stad. Het is er winkelen à gogo van mode en design, van jeans tot outdoorwear.

presse

/

Luxueus ontspannen

Zwitserland staat bekend om het maken van de meest luxueuze producten ter wereld, dat geldt ook voor schoonheidsproducten. Zwisterse beautymerken zijn gekend om hun kennis van de wetenschap en het mengen van technologie met natuurlijke ingrediënten. Favorieten Valmont en La Prairie bieden in verschillende salons over de stad exclusieve behandelingen aan. In ReFIVE Spa ontsnap je even aan de kosmopolitische stad. De revitaliserende gezichts- en lichaamsbehandelingen, ontspannende massages en corrigerende huidverzorgingen gebeuren er met de producten van Valmont.

Lees ook: Kerstcadeaus 2022: de beste geschenktips voor techliefhebbers

Moité-Moité

Genieten van een gezellige kaasfondue terwijl buiten de lichtjes van de binnenstad voorbijglijden. Dat doe je tijdens een tramrit van twee uur rond de stad. Je krijgt er de moitié-moitié, of half-half, een fondue met Gruyère en Vacherin Fribourgeois, voorgeschoteld. De tram dateert uit 1930.
https://extrafahrten.vbz.ch

Fonduetram an der Bahnhofstrasse

Excentrieke kunst

Tot 8 januari 2023 belicht Kunsthaus Zürich zo’n 150 werken van de ook in België bekende kunstenares Niki de Saint Phalle. Haar Nana’s, sculpturen van vrouwen met excentrieke vormen, zorgden voor haar doorbraak. Haar werk bleef niet beperkt tot sculpturen, ze maakte ook schilderijen en tekeningen en hield zich bezig met theater, film en architectuur.
www.kunsthaus.ch

/

Insta-famous slapen

De nieuwe feest- en culinaire hotspot – de Europese tegenhanger van het befaamde FIVE in Dubai – blaast de wilde kant van Zürich nieuw leven in met 7 internationaal bekroonde restaurants, een nachtclub, een spa en een buitenzwembad. Het luxeuze lifestylehotel met 45 suites en 42 suite-sized kamers biedt een schitterend panorama op de skyline, het weelderige bos en de Üetliberg. Het hotel verenigt het beste van de Zwitserse gastvrijheid met FIVE’s karakteristieke flair voor verwennerij. Het pas geopende hotel wordt nu al dé coolste partybestemming van Zwisterland genoemd: live events, internationale dj’s, drinks & diners. De hotelgroep heeft eigen afspeellijsten en lanceerde ook een muzieklabel.

presse

www.fivehotelsandresorts.com

Zum whol!

Zwitserse wijn wordt amper geëxporteerd. Een wijndegustatie ter plekke is voor liefhebbers dus een must. Een bezoek aan wijnhuis
Zweifel biedt een duik in de wijncultuur en -geschiedenis van Zürich en Zwitserland. Probeer een glas Räuschling, een lokale, fruitige wijn.
www.zweifel1898.ch

Een oase van veggies

In vele steden zijn vegetarische restaurants moeilijk te vinden, maar Zürich is een uitblinker in het serveren van plantaardige gerechten. Haus Hiltl is niet alleen één van de meest geliefde vegetarische hotspots van de stad, het is ook het oudste vegetarische
restaurant ter wereld. Het werd opgericht in 1898 en biedt meer dan 40 huisgemaakte vegetarische en veganistische gerechten.
www.hiltl.ch

Lees ook: Deze Belgische merken zetten zich af tegen Black Friday

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Travel, Zurich.