We Should All Be Feminists: nu ook in het Nederlands
©

We Should All Be Feminists: nu ook in het Nederlands

Leestijd: 1 min

Het essay van de Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie ligt nu ook vertaald naar het Nederlands in de boekenwinkel: We moeten allemaal feminist zijn

 

In 2013 praatte Adichie voor TEDx over wat het betekent om feminist te zijn. Het filmpje is ondertussen meer dan 3 miljoen keer bekeken, niet ondanks de sample in Beyoncé’s Flawless. Al rept de schrijfster zelf geen woord over de wereldster. Wanneer je haar vraagt over Queen Bee, is het antwoord steevast “geen commentaar”, vergezeld van een hartelijke glimlach.

Het papieren pleidooi is, in het Engels weliswaar, alvast een bestseller. Alle Zweedse zestienjarigen krijgen het boek cadeau van school en door haar luchtige schrijfstijl weet Adichie hen ook echt te bereiken. Een toegankelijk boek met een belangrijke boodschap: de definitie van het feminisme in de 21ste eeuw.

Haar romans, onder andere Paarse hibiscus en Een halve gele zon zijn meermaals bekroond. Het essay We moeten allemaal feminist zijn ligt nu in de boekenhandel voor € 4,99 (paperback). Uitgegeven door De Bezige Bij.

Openingsbeeld: De Bezige Bij

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Boek, Chimamanda Ngozi Adichie, Feminisme.