Het project van Walter Van Beirendonck
© Filep Motwary

Het project van Walter Van Beirendonck

Leestijd: 1 min

In ons novembernummer staat een leuk interview met de immer geëngageerde modegoeroe Walter Van Beirendonck. Hij heeft het over zijn samenwerking met JBC, genderneutrale kleren, lesgeven; you name it. De laatste vraag eindigde hij met de mysterieuze zin: "Daarnaast heb ik vaak ook nog extra projecten lopen". Welke dat zijn? Dat ontdek je hier.

“Momenteel ben ik bijvoorbeeld curator van de tentoonstelling Powermask“, aldus Walter Van Beirendonck. “Die loopt nog tot 7 januari in het Wereldmuseum in Rotterdam. Twee jaar geleden contacteerden ze me met de vraag iets met hun collectie te doen. Ik besloot rond maskers te werken, iets wat me altijd fascineerde.”

“Etnografisch materiaal, waaronder folkloresilhouetten en maskers, wordt tentoongesteld naast werk van beeldende kunstenaars en modesilhouetten van ontwerpers als Viktor&Rolf, Margiela en mezelf. In elke ruimte komt een ander thema aan bod: maskers van de wereld, maskers in de mode, maskers als fetisj, enzovoort.”

“Ik heb de volledige installatie van de exporuimte ontworpen. Dat was heel heftig en boeiend werk. Dit soort projecten doe je niet voor het geld, maar omdat het voldoening geeft. De grondige research heeft me in contact gebracht met nieuwe dingen die ik later misschien kan gebruiken voor mijn collecties.”

‘Powermask – The Power of Masks’, t.e.m. 7 januari 2018 in het Wereldmuseum in Rotterdam. Meer info via www.wereldmuseum.nl

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Expo, Margiela, Maskers, Victor&Rolf, Walter Van Beirendonck.