Must see: de Powermask expo van Walter Van Beirendonck
© Pers

Must see: de Powermask expo van Walter Van Beirendonck

Leestijd: 1 min

Vanaf 1 september kan je in het Wereldmuseum in Rotterdam de tentoonstelling Powermask - The Power of Masks gaan bewonderen. Curator Walter Van Beirendonck kreeg carte blanche om zijn eigenzinnige kijk op maskers uit te werken. Met een verbeeldingskracht als die van Van Beirendonck, kan de tentoonstelling niet anders dan indrukwekkend zijn.

Walter Van Beirendonck is al sinds het begin van zijn carrière als modeontwerper gefascineerd door maskers en het feit dat ze het mogelijk maken om je even iemand anders te wanen. Van Beirendonck verwerkt maskers dan ook regelmatig in zijn collecties. En hij is zeker niet de enige, want ook kunstenaars als Pablo Picasso, James Ensor en Keith Haring lieten zich zo nu en dan door maskers inspireren.

Voor de tentoonstelling onderzocht Van Beirendonck verschillende aspecten van maskers (de link tussen Westerse kunst en Afrikaanse maskers, maskers in rituelen, maskers in mode,…). Ruim 125 maskers, gemaskerde kostuums en modesilhouetten worden in Rotterdam tentoongesteld naast foto’s en andere kunstwerken.

Maar niets brengt een idee tot leven zoals bewegend beeld dat kan, dus uiteraard werd ook dat niet vergeten. Het beeldmateriaal dat je kan bekijken omvat zowel historische als hedendaagse opnames. Verwacht je bij een bezoek aan deze tentoonstelling aan een kleurrijke, vrolijke en eigenzinnige visuele ervaring. Powermask is een expo die perfect aansluit bij de mode van Van Beirendonck. Een must see voor al wie de komende maanden een uitstap naar Rotterdam op de planning heeft staan.

De ‘Powermask – The Power of Masks’ expo loopt van 1 september 2017 t.e.m. 7 januari 2018 in het Wereldmuseum in Rotterdam. Meer info via www.wereldmuseum.nl

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Maskers, Powermask, Rotterdam, Walter Van Beirendonck, Wereldmuseum.