5 redenen waarom kaas eten wél goed voor je is
© Pers

5 redenen waarom kaas eten wél goed voor je is

Door Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Maandag 4 juni is de Internationale Dag van de Kaas. Daarom willen we kaas nog eens extra in de bloemetjes zetten. Opgelet cheese lovers, jullie staat op het punt het beste nieuws ooit te lezen: het eten van kaas heeft namelijk tal van heilzame effecten op je lichaam... Lees mee:

De voordelen

Versterkt je botten
Kaas is een zeer rijke bron van calcium en vitamine B. Het is dus zeer goed voor de gezondheid van de botten van ouders, kinderen, zwangere en zogende moeders.
Vergemakkelijkt de zwangerschap
Het calciumgehalte in kaas is heel goed voor zwangere vrouwen en het vergemakkelijkt de zwangerschap. Bovendien stimuleert kaas de weeën tijdens de bevalling.
Goed voor de huid
Doordat kaas heel veel vitamine B bevat wordt het beschouwd als uitstekend voor de gezondheid van je huid. Kaas zorgt ervoor dat je huid gezond, soepel en stralend blijft.
Immuunsysteem
Kaas zorgt voor een goede werking van je immuunsysteem. Dit zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt en je minder gevoelig bent voor aandoeningen.
Stimuleert de slaap
Kaas stimuleert je slaap. In sommige gevallen kan het zelfs slapeloosheid genezen. Kaas bevat namelijk tryptofaan, een aminozuur dat stress vermindert.

Onze suggesties

Komt het water je in de mond bij al dit lekkers en heb je zin gekregen om de Zwitserse kazen te (her)ontdekken? Ga dan naar www.kaasuitzwitserland.be en maak kennis met de heerlijke kazen die Zwitserland ons te bieden heeft.
Vond je dit interessant? Lees dan ook: “Waarom je nu zoveel mogelijk rosé moet inslaan

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gezond, Kaas, Switzerland, Voordelen.