Vliegangst? Stap eens in een vluchtsimulator!
© Brussels flight simulator

Vliegangst? Stap eens in een vluchtsimulator!

Leestijd: 1 min

Ongeveer 10 tot 30% van de Belgen heeft vliegangst. Als je schrik hebt voor een vliegtuigcrash of een knoop in je maag hebt tijdens het opstijgen, lijd je waarschijnlijk aan aviafobie. Brussels Flight Simulators heeft nu een programma ontworpen die mensen helpt om het plezier van vliegen te ontdekken.

Het bedrijf van Pierre Van Walleghem, gevestigd in Zaventem, bestaat al sinds 2014. De firma is gespecialiseerd in vluchtsimulaties. Op de locatie vind je een simulator van een Boeing 737NG. De simulator wordt onder andere gebruikt door piloten in opleiding, enthousiastelingen en andere nieuwsgierigen. Maar je kan ook gebruik maken van de simulator om je vliegangst te overwinnen!

Een opleiding tegen aviofobie

Het doel van de simulatie? Als je begrijpt hoe een vliegtuig werkt, overwin je de stress die je normaal ervaart bij het vliegen. Je kan kiezen tussen twee soorten opleiding: een individuele of een groepsopleiding. Als je kiest voor de individuele training begin je met het invullen van een vragenlijst. Daarna voer je ook een gesprek met een psycholoog. En dat maakt de opleiding van Brussels Flight Simulators net zo bijzonder. Het bedrijf wil een volledige behandeling voorzien. Een goed begrip van je angsten is een essentiële factor om ze te overwinnen.

Na het gesprek, stap je in de simulator vergezeld door een piloot. Hij neemt uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe een vliegtuig precies werkt en beantwoordt ook al jouw vragen. Op elk moment van de simulatie ben je vrij om te stoppen. Tijdens de simulatie krijg je ook een veiligheidsbriefing. Na de vlucht ga je opnieuw in gesprek met de psycholoog. Het programma voor een groepssessie ziet er hetzelfde uit, maar dan wordt het gesprek met de psycholoog vervangen door een technische training.

IVAO days

Op 17 en 18 februari is IVAO, de internationale virtuele luchtvaartorganisatie, aanwezig bij Brussels Flight Simulators. Je kan er het volledige weekend deelnemen aan het Brussels Real Flight Event, kortweg RFE. Kies een tijdzone en vluchtschema en geniet van de reis. Het is ook mogelijk om te vliegen of trainen met de tweede vluchtsimulator, de CESSNA 172.

Brussels Flight Simulators, Planet II, 542 Leuvensesteenweg, Unit B.2. 1930 Zaventem. 02 720 85 13. Meer informatie vind je op de website.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: IVAO days, Vliegangst, Vluchtsimulator.