Vijf unieke plaatsen om Vaderdag te vieren
© Shutterstock

Vijf unieke plaatsen om Vaderdag te vieren

Door Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Op zondag 11 juni vieren we Vaderdag. Wil je dit jaar eens origineel uit de hoek komen en niet voor de zoveelste keer een stropdas, fles drank of sokken kopen? Kies dan dit jaar eens voor een leuke etentje of een weekendje weg. Wij geven je alvast wat inspiratie mee.

1. Logeren in een boomhut

Laat je vader of wederhelft zijn kindertijd opnieuw beleven tijdens een weekendje kamperen. Een simpele tent is een optie, maar slapen in een boomhut is zo veel leuker. In Frankrijk kan je terecht voor een unieke glamping ervaring. Tijdens deze glamoureuze kampeersessie slaap je in een gezellige, houten boomhut die zeven meter boven de grond hangt. Plezier verzekerd!


Meer informatie en reservaties: La Solane.

/

2. Paintball in Gilly

Elke man houdt stiekem van een stevige portie actie en wat competitie. Dus dachten wij: waarom je vader of wederhelft dit weekend niet trakteren op een heus paintballgevecht? In Charleroi kan je terecht in een bijzonder indoorterrein van 2.500 vierkante meter. PS. Misschien moet je hem voor één keer laten winnen…

Meer informatie: Colorball.

/

3. Karten in Francorchamps

Is je vader of wederhelft (waarschijnlijk tot grote frustratie van moederlief en/of jezelf) vaak een echte snelheidsduivel achter het stuur? Dan is een dagje racen in Francorchamps het ideale cadeau voor Vaderdag. Huur samen enkele karts en race tegen elkaar op het bekende circuit van Zolder.

Meer informatie en reserveren kan op Francorchamps karting.

/

4. Whisky proeven in Schotland

Mag het wat verder weg deze Vaderdag? Boek dan een weekendje Schotland. In de Schotse hooglanden kan je vader  of wederhelft naar hartenlust wandelen, fietsen en genieten van de lokale gastvrijheid. Schotland is ook dé locatie bij uitstek voor whiskyliefhebbers. Bezoek samen een brouwerij en laat hem proeven van het beste Schotse ‘levenswater’. Dankzij Airbnb kan je er zelfs in een echte whisky-barrel verblijven!

Meer informatie: Airbnb.

/

5. Bewandel het Koningspad

Een weekend vol prachtige wandelingen is ook altijd een goed idee. In Andalusië kan je El caminito del rey bewandelen, letterlijk vertaald het Koningspad. Het is een bijzondere en avontuurlijke wandeling van 7,7 km lang in een kloof boven Malaga. Ooit kreeg het de titel ‘Gevaarlijkste wandelpad van Europa’, nadat vijf mensen er de dood vonden. Ondertussen is het pad opnieuw veilig, maar het blijft toch een avontuurlijke tocht met een spectaculair uitzicht.

🚶📷

Een bericht gedeeld door laura 🌈 (@ohiswag) op

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Activiteiten, Cadeau, Inspiratie vaderdag, Vaderdag.