Vette huid: met deze tips vermijd je een glanzende huid
©

Vette huid: met deze tips vermijd je een glanzende huid

Door Sophie Demanet  & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Heb je bij het buitengaan altijd schrik om in de spiegel te kijken, omdat je vreest dat je huid er vet en glimmend uitziet? Desondanks dat er tien minuten geleden niets aan de hand was en je vijftig euro hebt gespendeerd aan een matifiërende foundation? Maak je geen zorgen, je bent heus niet alleen. En het beste nieuws: er bestaan ook oplossingen die je helpen om een glimmende huid te vermijden!

/

Wat veroorzaakt een glanzende huid?

Talg is een natuurlijke beschermer van onze huid, maar kan ook glans veroorzaken als het slecht gereguleerd wordt. Een teveel aan talg laat namelijk een vette laag achter op de huid en zorgt ervoor dat je poriën verstopt geraken. Vaak begint dit ter hoogte van de T-zone, de huid oogt er vettig en is ook gevoeliger voor onvolmaaktheden zoals puistjes.

Maar wat is nu de reden van die overdaad aan talg? Soms komt dit simpelweg door je huidtype, maar bepaalde acties kunnen het probleem ook erger maken.

Lees ook: Dit zijn de beste skincare merken voor de gevoelige huid

Hou rekening met volgende zaken:

  • Maak geen gebruik van producten die niet geschikt zijn voor jouw huidtype. Je huid reageert vaak op deze producten door extra veel talg te produceren.
  • Probeer een vette huid niet te verbergen onder een dikke laag make-up, want dat heeft net een omgekeerd effect. Een huid moet kunnen ademenen!
  • Let op je voeding. Een gebalanceerd dieet en voldoende water helpen je lichaam om de slechte stoffen die je opneemt ook terug af te stoten.
  • De zon is niet je beste vriend. Blootstelling aan de zon maakt je huid eerst beter, maar vaak krijg je daarna een terugval. Je huid wordt dunner en produceert daarna meer talg.
/

Hoe behandel je een vette huid?

In feite is het voldoende om enkele goede gewoontes te adopteren in je dagelijkse routine om een glanzende huid te vermijden of het zelfs compleet te doen verdwijnen! Ten eerste is het ten strengste verboden om te gaan slapen met make-up. De resten van make-up zijn een verzamelplek voor onzuiverheden en zorgen ervoor dat je huid nog meer talg gaat aanmaken. Kies voor een zachte make-up remover, afgestemd op jouw huidtype. Voltooi deze routine met behulp van een milde cleanser of lotion voor een vette huid. Het reguleert je talggehalte en verwijdert de laatste make-up restanten.

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, heeft een vette huid ook nood aan hydratatie. Breng dus ’s morgens en ’s avonds een crème aan die de huid tegelijk voedt en mat maakt.

Lees ook: De beste serums om je huid deze winter van elk kwaaltje te redden

/

Goede producten, goede reflexen

Ontdek hier onze favoriete producten voor een frisse huid zonder glans.

Meer lezen? Doffe teint? Deze tips doen je huid stralen5 zelfbruiners voor een stralende winterhuid10 low budget beauty producten die je in je kast wil hebben.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Glanzen, Tips, Vette huid.