Dit zijn de beste skincare merken voor de gevoelige huid
© Instagram @origins en @drjart

Dit zijn de beste skincare merken voor de gevoelige huid

Leestijd: 1 min

Mensen met een gevoelige huid kunnen niet zomaar elk product op hun gezicht smeren, of toch niet zonder nare gevolgen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig al heel wat producten met natuurlijke en zachte ingrediënten. Ontdek snel onze favoriete skincare merken voor de gevoelige huid.

/

Simple skincare

All you need is less, dat is het motto van Simple Skincare. Het merk is al jarenlang de nummer 1 op vlak van skincare in de UK en steekt nu eindelijk de plas over om ook ons land te veroveren. Al vijftig jaar lang staat het merk bekend om haar simpele, maar doeltreffende producten. De formule bevat geen kunstmatige geur- of kleurstoffen, waardoor de producten perfect zijn voor de gevoelige huid. Simple Skincare begon met een eenvoudig stuk zeep, maar heeft ondertussen een uitgebreid gamma aan reinigingsproducten, maskers en crèmes.

Meer skincare? Lees dan hier alles over Cent Pur Cent.

/

Dr. Jart+

Het vrolijke skincare merk Dr. Jart+ is het project van dermatoloog SungJae Jung en ondernemer Chin Wook Lee. Alle producten van het merk zijn met grote zorg ontwikkeld door de dermatoloog en ook uitgebreid getest door een professioneel team. In hun assortiment vind je een ruime keuze aan unieke producten die allemaal geschikt zijn voor de gevoelige huid. Je huid zal nog nooit zo goed gevoeld hebben na het gebruik van een van hun zalige maskers.

/

Origins

 Toen Origins tijdens de jaren ’80 ontstond voerden luxe en overdaad de boventoon. Origins besloot om het compleet anders aan te pakken. Het merk koos bewust voor een minimalistische aanpak en creëert natuurlijke producten die bovendien ook goed voor het milieu zijn. Ondertussen heeft het merk een zeer ruime keuze aan verzorgingsproducten en zelfs make-up. Onze aanraders voor de gevoelige huid: het charcoal mask, het drink up intensive nachtmasker en de frothy face wash.

/

Paula’s Choice

Paula’s Choice is het ultieme skincare merk voor de gevoelige huid. Jaren geleden koos Paula bewust voor een eerlijke en wetenschappelijk bewezen aanpak. Ze werd namelijk regelmatig geconfronteerd met de schadelijke ingrediënten die vele producten bevatten. Na jaren van onderzoek startte ze uiteindelijk haar eigen verzorgingslijn waarmee ze iedereen de best mogelijke huid ooit wil geven. Alle producten van Paula’s Choice zijn vrij van alcohol of andere schadelijke ingrediënten.

 

Meer lezen? Vijf plantaardige oliën om aan je beautyritueel toe te voegen.

/

Self

We sluiten het lijstje af met Self, een compleet natuurlijk en Belgisch merk. Toen oprichtster Isabelle Ulenaers in de winkels niet de juiste skincare vond, besloot ze om zelf haar eigen merk op te richten. Dankzij de 100% natuurlijke ingrediënten zijn de producten van Self zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. In het mooie assortiment vind je onder andere een dag- en nachtcrème, een facial lotion en verschillende scrubs.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Gevoelige huid, Minerale make-up.