De beste serums om je huid deze winter van elk kwaaltje te redden
©

De beste serums om je huid deze winter van elk kwaaltje te redden

Leestijd: 3 min

De koude en vochtige wintermaanden zijn vaak niet echt lief voor onze huid. In de winter worden we bijgevolg vaker gekweld door vervelende huidkwalen zoals rosacea en een extreem droge huid. Hoog tijd om wat extra middelen in te schakelen. Red je huid door een van de beste serums van het moment aan je dagelijkse routine toe te voegen!

De voordelen van een serum

Ondertussen weet bijna iedereen dat een dagcrème, liefst met UV-filter, een onmisbaar onderdeel van je ochtendroutine is. Serums zijn vaak heel wat minder bekend, terwijl het vloeibare goedje net heel veel voordelen kan bieden aan je huid. Een gezichtsserum bevat vaak dezelfde bestandsdelen als een dagcrème, maar dan op veel geconcentreerde basis, wat het dus meteen veel effectiever maakt. Bovendien bevat het meestal ook meer actieve bestandsdelen die zich op een specifiek huidprobleem richten. Met slechts enkele druppels per dag verlos je je huid van elk vervelend kwaaltje!

Ontdek hier onze selectie van de beste serums van het moment:

/

Lancôme Advanced Genefique Serum

Het ideale serum om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan is het Advanced Genefique Serum van Lancôme. In slechts een week tijd ziet je huid er merkbaar jonger en frisser uit. Het werkt in op verschillende kenmerken van veroudering zoals stevigheid, huidelasticiteit en de textuur van je huid. Ook tijdens de winter is dit serum ideaal omdat het je huid boost zodat je gezicht er minder dof en grijs uitziet.

beste serums

Lancôme Genefique Serum, 68,90 euro voor 30 ml. 

/

Exuviance DePuffing Eye Serum

Tijdens de wintermaanden kan je er snel vermoeid uitzien. Wie vaak last heeft van wallen rolt die vanaf nu gewoon weg! Het DePuffing Eye Serum van Exuviance bevat een speciale microroller waarmee je de oogomtrek kan masseren. Dat stimuleert de doorbloeding en heeft ook een drainerend effect. Tegelijkertijd geeft de roller een doeltreffend serum vrij die antioxidanten uit citrusvruchten bevat. Het verstevigt de oogomtrek en pakt wallen en donkere kringen aan op vier niveaus. Na 4 uur heb je al 90% minder wallen!

beste serums

DePuffing Eye Serum, 73,50 euro voor 6 ml. 

/
Estée Lauder Advanced Night Repair

Het Advanced Night Repair serum van Estée Lauder is wellicht het meest populaire serum ooit en kan nu al een cultklassieker genoemd worden. Het serum is ideaal voor wie de strijd wil aan gaan tegen een vermoeid ogende huid. Breng enkele druppels aan voor het slapengaan en ontwaak elke dag opnieuw met een mooiere huid.

beste serums

Advanced Night Repair serum, 72,50 euro voor 30 ml. 

/
Exuviance AntiRedness Calming Serum

Koude wind en vochtig weer kan ervoor zorgen dat je huid last krijgt van rosacea. Het AntiRedness Calming Serum werkt zeer specifiek in op dit probleem. PHA’s, gepatenteerde Bionzuren, Weideroosjesextract en Algenextract pakken de reeds aanwezige roodheid aan. Bovendien verstevigt het serum ook de huid, waardoor ze minder gevoelig wordt voor factoren die roodheid uitlokken en bijgevolg minder snel rood wordt.

beste serums

AntiRedness Calming Serum, 76,50 euro voor 29 g. 

/
Clarins Double Serum

Wie in de winter extra veel last heeft van een droge huid, opteert best voor het Clarins Double Serum. Het merk verkoopt elke dertig seconden een flesje van dit product, dus het kan enkel maar goed zijn, toch? Het serum bevat maar liefst 21 krachtige plantenextracten, die de vijf meest vitale huidfuncties stimuleren. Het product bevat eigenlijk twee serums in 1 flacon. Tot het moment dat je het product aanbrengt, zijn de hydro en lipide textuur van elkaar gescheiden. Enkel dankzij deze innovatie is zo’n krachtige combinatie van plantenextracten mogelijk.

beste serums

Clarins Double Serum, 71,90 euro voor 30 ml. 

/

Dior Capture Youth Glow Booster

In de wintermaanden kan je huid wel een duwtje in de rug gebruiken om te stralen. De redder in nood? Het Dior Capture Youth Glow Booster serum. Dankzij het weldadige effect van Murungapruim wordt je teint helderder dan ooit te voren. De pruim bevat namelijk een concentratie vitamine C die 100 keer hoger is dan die in sinaasappelen. Het serum heeft bovendien ook een verkwikkend effect waardoor het ideaal is om te gebruiken in periodes van stress of bijvoorbeeld na een jetlag.

beste serums

Dior Capture Youth serum, 83,90 euro voor 30 ml. 

/

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane

Voor een echte budgettopper moet je bij The Ordinary zijn. Voor minder dan tien euro heb je een enorme keuze aan doeltreffende serums. Een van onze favorieten is het 100% plant-derived squalane serum. Squaleen is een stof die van nature voorkomt in onze huid. De stof helpt vocht vast te houden en houdt de huid tegelijk ook zacht en soepel.

beste serums

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane, 6,25 euro.

/

Mario Badescu Vitamin C serum

Heb je tijdens de wintermaanden last van een doffe en oneven huidtint? Overweeg dan zeker het Vitamin C serum van Mario Badescu. Het lichte serum zit, zoals de naam al doet vermoeden, boordevol Vitamine C en zorgt ervoor dat je huid er jonger en stralend gaat uitzien. Het serum helpt om je huidtint meer egaal te maken en vult ook fijne lijntjes op.

beste serums

Mario Badescu Vitamin C serum, 54 euro voor 29 ml. 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Advanced night repair, Huidproblemen, Serums, Winter.