Doffe teint? Deze tips doen je huid stralen
©

Doffe teint? Deze tips doen je huid stralen

Leestijd: 2 min

Laat de winterprik zijn sporen na? Of heb je een te korte nacht achter de rug? Lees hier hoe je je doffe huid omtovert tot een gezonde, stralende teint. 

Koude buitenlucht en ijzige wind en het contrast met de warme, droge binnenlucht stellen onze huid in de winter op de proef. Geen wonder dus dat ze gevoelig aanvoelt, of roodheden of imperfecties vertoont. Als zelfs je meest glowy highlighter geen soelaas biedt, zijn hier enkele oplossingen.

Doffe teint? Een goede reiniging bezorgt je een gezonde glow

Een goede reiniging voor een gezonde glow

Ideaal is een goede reiniging of peeling bij het schoonheidsinstituut. Doe je het liever zelf thuis? Een goede scrub één keer per week verwijdert dode huidcellen die verantwoordelijk zijn voor je vale kleurtje. Je dagcrème (een must!) breng je aan in cirkelvormige bewegingen om de microcirculatie te stimuleren.

De Deep Cleansing Oil van het Japanse DHC combineert de deugden van olijfolie met vitamine E. De formule is vrij van parfum, kleurstoffen, parabenen en minerale olie en verwijdert zelfs de hardnekkigste make-up zonder je gevoelige huid te irriteren. Meer weten over reinigers op oliebasis? Klik hier!
Deep Cleansing Oil van DHC, € 33,50, exclusief bij Ici Paris XL

Na de maskers komt L’Oréal nu ook met dagelijkse reinigingsgels op basis van klei, voor een snelle detox met onmiddellijk resultaat. De rode algen hebben een versterkende en kalmerende werking.
Clay Exfoliating Gel Pure van L’Oréal Paris, € 6,29 bij de drogist

Het Sérum Hydra Antarctica van Pure Altitude met actieve bergingrediënten beschermt de huid tegen de koude en gaat dehydratatie tegen.
Sérum Hydra Antarctica van Pure Altitude, € 58 bij de apotheker

Doffe teint? Primer eerst

Primer eerst

De primer, een stap tussen je dagcrème en foundation, is niet zomaar een marketingtruc: het werkt echt. Imperfecties en fijne lijntjes worden geëgaliseerd door de subtiele film die de primer op je huid legt. Je foundation gaat zich hechten aan de primer in plaats van je huid en blijft beter zitten.

Dat het belangrijk is je gelaat te reinigen voor het slapengaan, hoeven we niet uit te leggen. Omdat een primer erg hardnekkig is, raden we wel aan een reiniger op oliebasis te gebruiken om alle restjes weg te wassen.

De Prep+Prime Essential Oils op basis van (je raadt het al) essentiële oliën van citrus en kamille bereiden je huid voor op je make-up. Moet het snel gaan? Meng enkele druppels olie in je foundation voor een lumineus resultaat.
Prep+Prime Essential Oils van M.A.C, € 30

De Photo Perfecting Primer van BE Creative is een fluweelzachte crème met microminerale parels en lichtweerkaatsende bestanddeeltjes. Ook deze primer kan je prima mengen met je foundation.
Photo Perfecting Primer van BE Creative Make Up, € 15,90 bij Ici Paris XL

Het Photo Finish Primer Water spray je voor het aanbrengen van je make-up voor een langhoudende basis en een snel gehydrateerde en gerevitaliseerde huid. Maar de spray kan ook na het aanbrengen gebruikt worden om je look te fixeren.
Photo Finish Primer Water van Smashbox, € 33,50 bij Ici Paris XL

Doffe teint? Zachte hand

Met lichte hand

Wanneer je huid ’s ochtends niet wil meewerken heb je al snel de neiging om je foundation extra dik op te leggen in de hoop imperfecties te verbergen. Dit werkt echter averechts: een zo natuurlijk mogelijk resultaat bereik je door de textuur van je huid te laten zien en enkel de probleemzones aan te stippen met concealer of zelfs slechts met een tweede laagje foundation. Daardoor vermijd je de masker-look. Het is dus wel van uiterst belang dat je foundation perfect aansluit op je huidskleur en dat je de formule mooi uitwerkt met een kwast of een sponsje.

De meeste cushionfoundations, zo ook de Teint Couture Cushion van Givenchy, geven een lichte dekking. Het ‘Blur & Glow’ complex dat in dit doosje vervat zit, geeft je huid een onmiskenbare luminositeit.
Teint Couture Cushion van Givenchy, € 54, vanaf 26 januari bij Ici Paris XL

Door je foundation met een vochtig make-upsponsje aan te brengen wordt de formule luchtiger aangebracht dan met een kwast of je handen. Meer weten over kwasten? Lees hier verder!
Magic Sponge van Garancia, € 9,99 bij de apotheker

Wanneer tijd beperkt is grijp je naar een foundationkwast met platte bovenkant voor een egaal resultaat in recordtempo.
Flat Top Foundation Brush N°15 van BE Creative Make Up, € 15,95 bij Ici Paris XL

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Doffe teint, Glow, Stralende teint, Vale huid.