Verdict: wij testen voor jou de vrijevalsimulator in Luik
©

Verdict: wij testen voor jou de vrijevalsimulator in Luik

Leestijd: 2 min

Jezelf overgeven aan de zwaartekracht ... Het is een droom die fascineert, maar tegelijk ook angst inboezemt. Voor wie graag wil weten hoe het voelt, maar niet uit een vliegtuig durft te springen, bestaat er nu een perfecte oplossing: de vrijevalsimulator Fly-In. Ons verslag van deze onvergetelijke ervaring.

Het concept

Met zijn diameter van 5,2 meter is FLY-IN  de grootste vrijevalsimulator ter wereld. Het centrum opende zijn deuren in 2015 en biedt de bezoekers een unieke ervaring, waarbij een parachutesprong wordt gesimuleerd.

Het concept? Een windtunnel, meer bepaald een grote buis waarin wind wordt geblazen met een snelheid tot 300 km/uur. Door die hoge snelheid kunnen de deelnemers ervaren hoe het voelt om in vrije val te zijn. Maar maak je geen zorgen, je hoeft er helemaal geen expert voor te zijn! Fly-In lokt dan ook een zeer gevarieerd publiek. Daarnaast kunnen bedrijven de locatie afhuren voor een toffe teambuilding! En uiteraard kan het grote publiek dat op zoek is naar avontuur, er eveneens proeven van deze ervaring.

De inschrijving, de briefing en de vrijevalsimulatie zelf duren in totaal ongeveer anderhalf uur. Iedereen mag twee keer de simulator in (of meer afhankelijk van de gekozen formule). Wie na de kennismaking in de Fly-In  klaar is voor het grote werk, kan terecht bij Skydive Spa voor een echte parachutesprong.

/

De test

De eerste stap is de briefing: voor we onze opwachting maken in de windtunnel, krijgen we enkele instructies. Ik onthoud de aanwijzingen en gebaren die ik nodig heb om met mijn instructeur te communiceren. Doordat de wind alles overstemt, zijn gebaren de enige manier om met elkaar te communiceren. Ook al heb ik schrik, ik moet me ontspannen en gewoon laten meevoeren door de wind. Op je buik, met uitgeholde rug, het hoofd licht naar achteren en de benen ook. Wat ik vooral onthoud, is de laatste tip van mijn instructeur op het einde van de briefing: “GENIET ERVAN!

Wanneer ik mijn vrijevaloutfit aantrek, begint het pas echt te dagen … Ik steek mijn oordoppen in en zet een helm en een veiligheidsbril op. We gaan ervoor!

Ik sta bij de ingang van de tunnel en op het teken van mijn instructeur laat ik me vallen in het midden van de simulator. De wind heeft een enorme kracht! In het begin is het een beetje overweldigend, maar het gevoel dat je vliegt, is echt onbeschrijfelijk. Met een snelheid van 200 km/uur is het niet makkelijk om je armen en benen te bewegen!

Na mijn eerste beurt krijg ik een minuutje de tijd om te bekomen van mijn eerste vlucht en na te denken over de houding die ik de volgende keer moet aannemen. De tweede keer gaat het al een pak vlotter.

Na twee vluchten ben ik een onvergetelijke ervaring rijker. Ik heb voor het eerst gevoeld hoe het is om te vliegen en die vrijheid is werkelijk ongelofelijk. Het is iets wat moeilijk in woorden te vatten is, maar het is een herinnering die ik voor altijd zal koesteren.

FLY-IN

/

Het verdict

In tegenstelling tot wat ik vooraf dacht, is het helemaal geen heftige ervaring. Oké, het is vrij sportief, maar het levert eerder fijne sensaties op, zacht en dynamisch tegelijk.

Het grote voordeel is dat je een tweede vlucht krijgt. De eerste keer is het een heel nieuwe en dus ook wat vreemde ervaring. Tijdens je tweede vlucht kun je vooruitgang boeken. Je voelt je sneller op je gemak en kunt je dus beter concentreren op je houdingen. De instructeurs laten trouwens niet na om je houding te corrigeren bij het minste foutje en de communicatie verloopt vlot. Als je met een bang hartje komt, word je gerustgesteld door de kalmte die ze uitstralen.

Het enige nadeel? Na deze belevenis wil je niet naar huis! Aan alle mooie liedjes komt echter helaas een eind. Van ons mocht het gerust nog wat blijven duren!

/

Praktisch

Je kunt reserveren via de website. Je vindt er ook promoties en formules op maat van elk budget en elke leeftijd. Je kunt alleen, in groep of met je bedrijf gaan.

Voor meer informatie:
www.fly-in.be – Telefoon: 04 225 99 60
Rue de l’aéroport, 8
4460 Grâce-Hollogne / Liège

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Skydive Spa.
www.skydivespa.be

Commercieel team De artikels van >