Van online match naar eerste date
© Meetic

Van online match naar eerste date

Leestijd: 2 min

De pandemie heeft het daten er niet gemakkelijker op gemaakt. Eerste afspraakjes zijn altijd spannend maar corona zorgde ervoor dat we ons nu nóg onzekerder voelen dan voorheen over die eerste date.

Online daten zat al een tijdje in de lift, maar ontplofte pas echt tijdens de lockdown. Dating-apps zoals Meetic, dat zich specialiseert in singles op zoek naar een serieuze relatie, werden de nieuwe norm om iemand nieuw te leren kennen. En wanneer het online klikt, neemt het verlangen toe om uit te zoeken of de vonk ook in het echt overslaat. Toch waagt niet iedereen even gemakkelijk de sprong van online daten naar echt afspreken. Volgens een onderzoek van Meetic nemen maar liefst zes op de tien Belgische singles sinds corona een meer afwachtende houding aan voordat ze op date gaan en wachten ze dus liever wat langer alvorens in het echt af te spreken.

De eerste date

Heb je toch al je moed bijeen geraapt en je crush mee uitgevraagd? Stel dan realistische verwachtingen voor de eerste date. Uiteraard wil je een goede indruk maken maar toch haal je best nog niet alles uit de kast. Negen op de tien Vlamingen zeggen wel aandacht te besteden aan hun uiterlijk ter voorbereiding op een eerste afspraakje maar geen nieuwe outfit te kopen. Bovendien zou zo’n 30 procent geneigd zijn om een kleine attentie, zoals een doosje chocolade, mee te nemen bij de eerste ontmoeting.

Een tweede date?

Verloopt de date goed, dan denk je misschien al aan nummer twee. En je bent niet alleen: Zes op de tien Vlamingen weet graag vóór het einde van het afspraakje of er een tweede volgt. Al zijn we niet altijd dapper genoeg om zelf een tweede date voor te stellen. Minstens de helft van de respondenten stelt zich liever afwachtend op. Enkel wanneer de eerste date een duidelijk succes is, durft de meerderheid wél de eerste stap te zetten naar een tweede afspraakje. Maar wanneer is een date nu succesvol? Inschatten hoe een date nu eigenlijk gelopen is, blijkt geen piece of cake. Slechts 53% van de Vlamingen maakt meestal een goede inschatting. 

Geluk in de liefde…

Wil jij je van een vlotte start garanderen en je date met een kleine attentie imponeren? Ter ere van World Chocolate Day op 7 juli, geeft Meetic vijfentwintig doosjes chocolade weg. Ze werken hiervoor samen met de ‘Oostendse chocolatier van het jaar’ Olivier Willems. Doe mee en misschien sleep jij wel een doosje in de wacht.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Meetic.
Meetic.be

Lees ook:

Met deze insider tips wordt online daten een fluitje van een cent

25 x de mooiste badpakken en bikini’s voor deze zomer

7 x nieuwe expo’s die je absoluut moet zien

Commercieel team De artikels van >

Tags: App, Date, Daten, Liefde.