Van Geocaching tot Sup Yoga: 6 originele activiteiten voor met je buitenbubbel van 10
© Getty Images

Van Geocaching tot Sup Yoga: 6 originele activiteiten voor met je buitenbubbel van 10

Door Naomi Wouters
Leestijd: 2 min

We kunnen opnieuw buiten afspreken met z'n tienen en het is mooi weer. Tijd om je petit comité opnieuw een beetje uit te breiden en met je vrienden op avontuur te trekken in eigen land. Wij lijsten 6 activiteiten op die perfect zijn voor deze gelegenheid. 

/

Street Art Tour

Wandel met je bubbel door de nationale en internationale werken van The Crystal Ship in Oostende. Het festival vormt sinds 2016 de grootste openlucht galerie van België. Elk jaar nodigt de stad enkele bekende street artists uit om zijn gebouwen te bekleden met indrukwekkende murals. Sinds afgelopen zomer ontdek je er  nieuwe werken van DFace, Elisa Capdevila, ERES en Case Maclaim. Verder spot je ook een prachtig portret van rockzanger Arno gemaakt door Helen Bur en een gigantisch werk van Zenith (Matthias Schoenaerts) over Leopold II.

Je kan de nieuwe artiesten aan het werk zien tijdens het festival van 12 juni tot en met 20 juni. Of je kan alvast de kunstwerken van eerdere edities bezichtigen op een gratis wandelparcours doorheen de stad Oostende.

Meer informatie op thecrystalship.org.


/

Sup Yoga

Sup is een afkorting voor Stand Up Paddle, een populaire watersport waarbij je je spieren gebruikt om je evenwicht te houden en terwijl ontspant doordat je mooi met het water mee glijdt. In combinatie met yoga zorgt de sport voor een unieke en ontspannende ervaring met je bubbel. Je beweegt mee met het water terwijl je verschillende posities aanneemt en geniet van de natuur om je heen.

Een les is mogelijk vanaf 4 personen, duurt gemiddeld 1,5 uur en kost € 30 per persoon.

Meer informatie op: Kempensup.be

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kempen Sup (@kempensup)

/

Wandeltocht te paard aan de kust

Wandelen is ondertussen niets nieuws meer. Ga met je bubbel voor een idyllische wandelervaring te paard aan de kust. De wandeling belooft een prachtig uitzicht, bijpraten, een hobbelig parcours door de duinen en uiterst betrouwbare paarden die je doorheen de tocht loodsen. De wandelingen gaan door in groep onder begeleiding van ervaren ruiters en duren ongeveer 2 uur.

Leg je tocht vast via Manegederby.be.

Naomi Wouters

/

Geocaching

Geocaching kan je zien als een schattentocht voor volwassenen. Via een app ga je op zoek naar ‘caches’ in de buurt. Vaak zitten de schatten verstopt in een doosje dat door iemand werd achtergelaten. Wanneer je een cache beet hebt, schrijf je je naam een gegevens in een logboek. Een schat kan bijvoorbeeld een wegwerpcamera zijn, waarmee je met je bubbel een leuke herinnering achterlaat. Het grote voordeel is dat je overal en altijd kan aan geocaching kan doen.

/

Waterskiën

We hebben dit jaar helaas het skiseizoen moeten missen, maar het is nog niet te laat om op de latten te staan. Ga met je bubbel waterskiën en laat je meevoeren over het water door een kabel. Een ideale uitstap bij goed weer. De sport lijkt op het eerste zicht misschien wat ingewikkeld, toch blijkt het eenvoudig om te leren. Laat je goed informeren door een instructeur en leer op korte tijd hoe je op de latten kan blijven staan. Ervaring is dus zeker geen must.

Meer informatie op: theoutsidervlaamseardennen.be.

/

Take-away tocht

Trek op culinair avontuur met je bubbel. Kies een leuke stad en bepaal op voorhand waar je een stop kan maken voor een voorgerecht of waar je kan eindigen voor een lekkere koffie en een gebakje. Zo steun je locale horeca-uitbaters en keer je terug met nieuwe adresjes voor wanneer we terug samen uit eten kunnen.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Actie, Natuur, Uitstap.