Vijf dingen die je nog niet wist over de vagina
© Getty Images

Vijf dingen die je nog niet wist over de vagina

Leestijd: 1 min

Sinds jaar en dag is auteur Ann Cuyvers van de Erotische verbeelding bezig met erotiek. Haar persoonlijke missie? Elke vrouw die daar zin in heeft meenemen op een pad naar meer seksueel genot en zelfliefde. En dat begint bij je vulva en je vagina. In haar nieuw boek 'Vaginaplezier' gidst ze je in 12 stappen naar een erectie, want ja, ook als vrouw kan je die krijgen. We lichten alvast een tipje van de sluier en delen vijf weetjes uit haar boek. 

/

Na 25 jaar als zaakvoeder van de eroticashop Erotische verbeelding en het schrijven van de boeken 12 orgasmes en Samen zin was de kous voor Ann Cuyvers nog niet af. Er viel nog meer te vertellen over dat waar alles mee begint: de vagina. Dus begon ze opnieuw aan een boek ‘Vaginaplezier’. Een boek dat van begin tot einde in het teken staat van het lichaamsdeel.

In die nieuwe titel combineert ze van alles en nog wat: een vleugje geschiedenis, een dosis anatomie, een beetje humor, leuke oefeningen en concrete tips om zo tot twaalf rituelen te komen. Wij delen alvast enkele interessante weetjes.

Lees ook: Mercury Mysteries, of waarom Queen-frontman Freddie Mercury ook na 30 jaar nog onsterfelijk is

/

Wist je dat?

  • Het woord ‘nasus’ in de klassieke oudheid zowel ‘neus’ als ‘clitoris’ betekende? Waarom? De clitoris werd in die tijd ook weleens de neus van de vagina genoemd
  • Er op dit moment nog steeds onderzoek loopt naar de vraag of vrouwelijk seksueel genot de conceptiekansen van een vrouw vergroot? Alsof een orgaan dat enkel voor genot bestemd is wel een evolutiefoutje moet zijn…
  • Je clitoris wel kan groeien als je ouder wordt, maar nooit rimpeltjes krijgt? Je kunt dus concluderen dat je clitoris de eeuwige jeugd heeft gevonden.
  • Je eicellen een geur verspreiden die lilial heet en sterk op de geur van lelietjes-van-dalen lijkt?
  • Je navel als embryo uit hetzelfde weefsel bestaat als de clitoris en dat die bovendien ook veel zenuwen bevat? Raakt iemand je navel aan, dan zou je dat in theorie kunnen voelen in je geslachtsdelen.

Vaginaplezier

Vaginaplezier, 22 euro bij Pelckmans Uitgevers. 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.