Twaalf vragen na middernacht aan Noémie Wolfs
© Instagram @noemiewolfs

Twaalf vragen na middernacht aan Noémie Wolfs

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 3 min

Zangeres Noémie Wolfs (ex-Hooverphonic) stelde haar tweede soloplaat voor net toen de crisis in alle hevigheid losbrak. De parel kreeg de titel 'Lonely Boy's Paradise' mee. Tijd om met La Wolfs een pint te gaan pakken en haar uit te horen over haar nachtelijke avonturen. Dat doen we op 1,5 meter afstand, weliswaar overdag, want dat is haar persoonlijke golden hour.

/

Wat mis je soms aan de nacht?

“Eigenlijk helemaal niets. Ik ben een echt nachtmens. Ik hou van de stilte, van de diffuse straatverlichting, van de sporadische dronken mens die je tegen het lijf kan lopen en de bijbehorende dronkemansverhalen. Ik hou ervan dat ik ’s nachts alle prikkels en ideeën van overdag kan ordenen en overlopen. Ik kan ook veel beter ’s nachts werken: mijn geest is frisser en mijn ideeën zijn – meestal – beter.”

Waaraan herken je het feit dat je een nachtdier bent?

“Overdag voel ik me vaker moe en ongeïnspireerd. De ratrace van het dagelijkse leven is iets waar ik moeilijk mee om kan. ’s Nachts valt het leven stil, is er rust en creativiteit. Heerlijk.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NOÉMIE WOLFS (@noemiewolfs) op

/

Wat heb je al geleerd van de nacht?

“Stil zijn. Ik ben in mijn actieve nachtmodus meestal alleen of met mijn lief. En mijn buren met hun nine to five-job weten het niet te appreciëren als ik midden in de nacht nog een zangpartij of vijf zit op te nemen. Vandaar dat Simon (Casier, bassist van Balthazar) en ik tegenwoordig een atelier huren in de buurt van ons appartement, waar we naar hartenlust en op elk uur van de dag kunnen werken.”

Heb je een vast ritueel voor je gaat slapen?

“Voor het slapengaan doen we sowieso nog een blokje om met onze hond, Jos. En we kijken een aflevering van een of andere serie. Dat kan soms wel uitlopen tot 4 à 5 afleveringen, afhankelijk van hoe spannend de serie is die we op dat moment bekijken.”

noemie wolfs

Instagram @noemiewolfs

/

Wie ontmoet je liever ’s nachts dan overdag?

“Mede-nachtdieren. Ik vind het geweldig om met mensen te werken die net als ik een stuk creatiever zijn ’s nachts dan overdag. Voor mijn recentste album trok ik naar verschillende Europese steden om songwritingsessies te doen. Bij een van deze sessies was ik ’s ochtends in Parijs bij een Franse songwriter. We zaten daar allebei met kleine oogjes in de studio. Na een koffie en een babbel bleek hij ook iemand te zijn die beter ’s nachts werkt. We hebben die sessie stopgezet en zijn dan ’s nachts opnieuw gestart.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NOÉMIE WOLFS (@noemiewolfs) op

Hoe klinkt de nacht?

“Inspirerend. Als een koude frisse wind door een overprikkelde geest.”

Met welk nachtdier zou je jezelf kunnen vergelijken?

“Ik zou zeggen met een krekel: overdag onhoorbaar en gecamoufleerd, ’s nachts in zijn sas en zwoel tsjirpend.”

/

Geloof je in horoscopen?

“Goh, niet echt. Ik lees ze wel graag als ik in de wachtkamer bij de dokter zit, maar meestal kloppen ze voor geen meter.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NOÉMIE WOLFS (@noemiewolfs) op

Ben je bijgelovig?

“Nope.”

Beschrijf de langste nacht van je leven…

“Elke nacht is voor mij eigenlijk te kort. Van mij zouden de dagen gerust korter mogen duren en de nachten langer. Zo zou ik op 1 nacht én kunnen werken aan nummers én stevig kunnen feesten.”

/

Ben je een dromer? Overdag of ’s nachts…

“Beide. Ik hou van dromen. Ik kan mijzelf er ook echt in verliezen. Jammer genoeg kan ik mijn nachtelijke dromen amper herinneren bij het ontwaken, maar ik las online dat je jezelf dit kan aanleren. Ik vind dromen fantastisch: ze helpen de dagen te verwerken en er komen de meest geweldige verhalen uit.”

noemie wolfs

Instagram @noemiewolfs

Leef je tijdens de week of in het weekend?

“Door mijn onregelmatige uren bestaat een week/weekendformule voor mij eigenlijk niet. Ik weet vaak enkel dat het week of weekend is als ik weer eens op zondag voor de gesloten deur van de supermarkt sta. We hebben ook geen kinderen en weten dus niets af van officiële feestdagen of vakantiedagen.”

Lees meer Marie Claire op: 7 nieuwe albums en nummers om deze week te beluisteren, Interview met Blanche: “Ik hou van een album als totaalconcept”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Muziek, Noémie Wolfs.