7 nieuwe albums en nummers om deze week te beluisteren
© Sunday Rose - Studio Brussel/VRT

7 nieuwe albums en nummers om deze week te beluisteren

Door Marie Claire redactie
Leestijd: 2 min

De gevolgen van de coronacrisis op de muzieksector zijn niet te overzien. Festivals en zaalshows gaan veelal niet door en nieuwe releases kunnen daardoor niet gepromoot worden. Daarom doen wij het maar. Deze recente albums en nummers zijn het beluisteren waard.

/

Laura Marling – Song For Our Daughter (album)

Laura Marling wordt al jaren de Britse dochter van Joni Mitchell genoemd. Ondanks haar jonge leeftijd – ze is 30 – is dit al haar zevende album. ‘Song For Our Daughter’ bestaat uit verschillende open brieven naar een denkbeeldige dochter. Onze cultuurredacteur beschreef het album in het zomernummer van Marie Claire treffend als “een plaat als een uit het oog verloren beste vriendin die plots met een grote bos bloemen voor je deur staat.”

Sunday Rose – Our Girls (nummer)

De Nieuwe Lichting-winnares Sunday Rose schreef dit nummer als een ode aan de slachtoffers van Dutroux nadat ze werd geraakt door een foto van de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Om stil van te worden.

 

Burna Boy – Twice as Tall (album)

‘Twice as Tall’ is de opvolger van het vorig jaar veel geprezen album ‘African Giant’. De Nigeriaanse zanger staat mee aan de wieg van de doorbraak van Afrikaanse pop in onze contreien. Ook in dit album zit voldoende hitpotentieel om wederom een groot succes te worden.

Laurence Pike – Prophecy (album)

De Australische componist Laurence Pike liet zich voor zijn nieuwe album ‘Prophecy’ inspireren door het klimaatthema. Meer bepaald door de verwoestende bosbranden in zijn thuisstad Sydney. Voor liefhebbers van het meer experimentele muziekwerk.

Orville Peck – Show Pony (album)

Veel is er nog steeds niet geweten over de Canadese countryzanger Orville Peck. Hoewel hij zijn succesvolle album ‘Pony’ vorig jaar mocht voorstellen op de Late Night Show van Jimmy Kimmel, draagt hij steeds een masker zodat zijn identiteit verborgen blijft. In zijn nieuwe album Show Pony werkt hij onder meer samen met Shania Twain.

Celeste x FTLOS – One Love (nummer)

De Britse soulzangeres won onlangs nog de ‘Rising Star’-prijs bij de 2020 Brit Awards. Met haar nummer ‘One Love’ overtuigt ze opnieuw. Samen met FTLOS nam ze de gelijknamige klassieker van Bob Marley onder handen.

Moses Sumney – græ (album)

In 2019 kwam het eerste deel van græ uit, dit jaar was daar plots het vervolg. Maar liefst 20 nummers lang doet de speciale stem van Moses wegdromen naar betere oorden. Hoewel zijn teksten vaak ruw zijn, zorgt het funky bluessausje waarmee het album overgoten is, voor een lichtzinnige toets.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Muziek, Nieuw album.