Trump tekent Global Gag Rule omringd door mannen: een parodie
© Getty Images - Pool

Trump tekent Global Gag Rule omringd door mannen: een parodie

Leestijd: 1 min

De foto is de wereld rondgegaan: Trump, uitsluitend omringd door mannen, ondertekent de Global Gag Rule, een wet die NGO's in het buitenland verplicht hun activiteiten rond abortus stop te zetten. Het Franse feministische Collectif 52 keerde de rollen om.

“Breaking news: het is in de Verenigde Staten vanaf heden verboden om te ejaculeren buiten voortplanting.”

De Global Gag Rule was het eerste dossier dat door President Trump behandeld werd en zal volgens experts een enorme impact hebben op de levenskwaliteit van vrouwen in derdewereldlanden. De toekomst van kansarme vrouwen werd bepaald door een groep mensen die waarschijnlijk het verst van hen verwijderd staat: mannelijke miljonairs. Een stomp in de maag voor alle vrouwen die afgelopen weekend nog massaal op straat kwamen om hun rechten te verdedigen tijdens de Women’s March.

De foto door Collectif 52 is zo grappig als hij pijnlijk is. Een groep vrouwen die levensbelangrijke beslissingen maakt die enkel mannen echt zal benadelen? Het klinkt absurd, maar helaas is het tegenovergestelde dagelijkse kost.

Met Photoshop werd voormalig President Obama zorgvuldig vervangen door de beeltenis van Hillary Clinton. De originele foto van toenmalig huisfotograaf Pete Souza dateert van juli 2009. Obama ondertekende toen een wet waarbij de veteranen van de Women Airforce Service Pilots geëerd worden met een Congressional Gold Medal.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Collectif 52, Feminisme, Gendergelijkheid, Global Gag Rule, Humor, Parodie, Trump.