Trouwen op Ibiza, hoe begin je eraan? Tips van de experte
© Shutterstock

Trouwen op Ibiza, hoe begin je eraan? Tips van de experte

Leestijd: 2 min

Een ceremonie met de voeten in het zand, de zon op je gezicht, en een toast aan de branding, wat wie wil dat nu niet? Zin om je ja-woord op een ultra romantische plek te geven? We vroegen Ibiza insider Barbara uit over hoe je een huwelijk op deze paradijselijke bestemming het best aanpakt.

Over Ibiza-experte Barbara

Met jarenlang ervaring op het eiland, kunnen we haar gerust een Ibiza connaisseur noemen. Barbara kent The White Island uit haar broekzak, ze woont er namelijk parttime. Als digital nomad pendelt ze tussen Antwerpen en Ibiza. Enkele jaren geleden startte ze haar blog Besos de Ibiza, die uitgroeide tot haar persoonlijke Ibiza gids. Zelf maakt ze nu volop plannen voor haar eigen Ibiza huwelijk, dus niemand beter dan zijzelf om uit te horen over een droomhuwelijk op deze droombestemming.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BesosdeIbiza (@besosdeibiza) le

/

Stel, je droomt als koppel van een huwelijk op Ibiza, hoe begin je er aan?

Bepaal eerst je budget en stel een lijst op met potentiële locaties. (voor locaties: scroll verder) Neem contact op met de uitbaters en vraag hun wedding brochure met formules over het kostenplaatje.

Maak daarna een afspraak met de event managers en ga de locaties ook daadwerkelijk bezoeken. Plan jouw bezoeken op één week, dat bespaart je heen-en-weer gereis en op die manier zitten alle indrukken even fris in je geheugen. Neem foto’s ter plekke en check al meteen de beschikbare data. Eenmaal terug thuis kan je alle vergaarde info vergelijken.

Eens een locatie gekozen, moet je zo snel mogelijk een datum prikken!

/

In welke periode plan je een Ibiza wedding het beste in?

Ibiza heeft een hoog- en laagseizoen. Tijdens het laagseizoen is het gros van de horeca gesloten en zijn er amper rechtstreekse vluchten. Het hoogseizoen loopt van juni tot en met september. De maanden juli en augustus zijn het duurst en het drukst, de maanden juni en september zijn dan weer iets goedkoper en minder druk. Bovendien is het weer dan best aangenaam en het is er niet té druk/duur. Dus als je het mij vraagt, is de keuze voor de maanden juni en september snel gemaakt.

/

Welke plekken zijn populaire trouwlocaties?

De meeste koppels dromen natuurlijk van een locatie op het strand. Zelf bezocht ik Amante, Elixir, Experimental Beach Club, Cala Gracioneta, Cotton Beach Club en Cala Bassa Beach Club. Stuk voor stuk pareltjes. Hou er wel rekening mee dat het strand altijd openbaar is: je kan het dus nooit volledig ‘afsluiten’ voor andere bezoekers. Je kan ook kiezen om je huwelijk in een villa te organiseren, maar dan moet je de catering, personeel, etc. allemaal zélf nog regelen.

Ook het binnenland kan betoverend mooi zijn. Denk maar aan de Agroturismo Atzaro, om een voorbeeld te noemen. Dit landelijke hotel ligt midden in een sinaasappelboomgaard. Prachtig!

/

Wat zijn de addertjes van een huwelijk in het buitenland?

In het geval van Ibiza, moet je rekening houden met het “Spaanse levensritme”: de communicatie verloopt veel trager en vaak moeizaam. Mañana, Mañana! De taal kan ook een barrière vormen en tot misverstanden leiden. Verder vergt het heen-en-weer gereis veel extra moeite, hou ook daar rekening mee in je huwelijksbudget.

Bedenk dat niet alle genodigden een reis naar het buitenland meteen zien zitten. Niet iedereen is mobiel genoeg – denk bijvoorbeeld aan ouderen -, kan vakantie nemen, of heeft het budget om te reizen.

/

Welke laatste tips heb je voor onze lezers?

  • Laat je budget het toe? Kies een goede wedding planner, bij voorkeur in je eigen taal.
  • Het is een eiland, niet alles is er verkrijgbaar en je zal dus een aantal zaken zelf moeten meenemen uit België of Nederland. Ook je trouwjurk moet met het vliegtuig of de boot verscheept worden.
  • Wil je een visagiste of fotograaf uit België/Nederland? Hou er dan rekening mee dat je hun verblijf en vliegtickets moet betalen.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Escape, Ibiza, Travel, Trouwfeest, Wedding.