Travel tip: meanderen op de Mekong
© Getty Images

Travel tip: meanderen op de Mekong

Leestijd: 1 min

De koude van de winter breken? Wacht op wat de klimaatverandering in petto heeft of boek een cruise naar Cambodja en Vietnam. Wij deden dat laatste en lieten ons meedrijven van Ankor in Cambodja tot Saigon in Vietnam.

/

Tien dagen oh’s en ah’s

Het Belgische reisbureau All Ways – dat voor haar riviercruises partnert met het Franse Rivage du Monde – spaart geen moeite om je zowel aan land als aan boord een goed beeld te geven van de lokale gebruiken, eetgewoontes en religieuze beleving. De twee lokale gidsen doorspekken de verhalen met persoonlijke anekdotes en beantwoorden al je vragen. De reis begint en eindigt met twee spectaculaire must-have-seens op land – Angkor in Cambodja en Saigon in Vietnam – , en daartussen maken we zeven dagen lang het leven in al haar facetten mee op en aan de Mekong.

Angkor – Cambodja

/

Van ossenkar naar riksja

We gaan met een ossenkar naar het oudste tempeltje van het land, met een riksja naar een weeffabriek à la Daens, met een tuktuk naar een schooltje. Met proeverijen van o.a. geroosterde insecten, onbekend fruit en lokale thee en koffie, traditionele muziek- en dansvoorstellingen, maar ook twee keer een knappe film gerelateerd aan het bezoek van de volgende dag en een historische lezing leer je nog intenser de Zuid-Oost Aziatische cultuur kennen. Bovendien zijn ze mee inbegrepen in de reis en word je niet verrast door extra kosten.

/

All-in is all-in

De boot is stijlvol ingericht, heeft een mooi verzorgd dek, een spa, een bar en een restaurant. Ze telt amper 32 kajuiten, dus je kent je buren snel. De kajuiten zijn praktisch ingericht en hebben allemaal een privébalkonnetje. Drie maal per dag krijg je een uitgebreid en gevarieerd buffet en elke dag staat er wat anders op het meestal Aziatisch geïnspireerde menu. De crew is supervriendelijk en de massages zijn heerlijk! Drink je frisdranken of lokale alcohol, dan is dat de hele dag (en nacht) door gratis. Er wordt je op het hart gedrukt om de drank te matigen zodat je niet dronken over de railing valt (sic).

Voor wie van ‘avontuur onder controle’ houdt of voor wie dit de eerste kennismaking is met Zuid-Oost Azië, is de Mekong Prestige een absolute aanrader.

Mekong Prestige

 

/

Praktische informatie.

De boottrips zijn ééntalig, Frans en Nederlands. All Ways organiseert ook andere cruises die vertrekken vanaf Zeebrugge.

Deze cruise van 12 dagen kan je boeken vanaf € 3980,-. de vlucht mee inbegrepen

Alle info vind je op www.all-ways.be/nl

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.