Tijd spenderen met familie doet langer leven
© Shutterstock

Tijd spenderen met familie doet langer leven

Leestijd: 1 min

Wie lang wil leven, houdt zijn familie best dichtbij. Onderzoekers aan de universiteit van San Francisco in Californië trokken een duidelijke conclusie: eenzaamheid heeft nefaste gevolgen voor onze gezondheid. 

Het is niet altijd evident om de hele familie aan tafel te krijgen maar de moeite loont. Niet alleen voor een gezellige lunch of diner, maar ook voor je gezondheid. 1600 mannen en vrouwen boven 71 jaar werden onderzocht. “Ouderen die alleen wonen en weinig contact hebben met hun familie hebben duidelijk een lagere levensverwachting,” aldus het onderzoek.

Daar zijn verschillende verklaringen voor. Als de familie goed op de hoogte is van de gezondheid van de oudere, kunnen zij makkelijker ingrijpen. Erop staan dat hij of zij zich laat verzorgen, of helpen met een afspraak te maken en vervoer te regelen, bijvoorbeeld.

Maar daar stopt het niet: sociale interactie houdt de moraal hoog, net als het behouden van een routine, zoals een ’s zondags bezoek. “Mensen die ons goed kennen, ons appreciëren, ons gelukkig maken en ons nodig hebben in hun leven, zijn extreem belangrijk voor ons welzijn.”

Kortom: er is geen reden te klein om je naasten uit te nodigen.

Bron: marieclaire.fr

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Familie, Levensverwachting.