Thuiswerken op verplaatsing: de 5 beste koffiebars in Gent om te telewerken
© Valérie-Sophie Briers

Thuiswerken op verplaatsing: de 5 beste koffiebars in Gent om te telewerken

Door Valérie-Sophie Briers
Leestijd: 2 min

In het tijdperk van thuiswerken, waar vrijheid hoogtij viert en pendelstress tot het verleden behoort, is er een schaduw die over velen valt: eenzaamheid. Maar vrees niet, want er is een oplossing binnen handbereik. Waarom niet je laptop inpakken en naar een van de trendy koffiebars in Gent trekken, waar productiviteit en gezelligheid perfect samenkomen? Marie Claire heeft voor jou de vijf beste koffiebars om te werken op een rijtje gezet.

/

 1. Peaberry Coffeebar

Aan de voet van de majestueuze Sint-Baafskathedraal vind je Peaberry Coffeebar, een ware oase van rust te midden van de bruisende stad. Deze kleine, knusse zaak ademt een serene sfeer, waar de zachte achtergrondmuziek een perfecte setting vormt om geconcentreerd aan de slag te gaan. Met talloze stopcontacten hoef je je geen zorgen te maken over een lege batterij, terwijl de vriendelijke bediening en verrukkelijke koffie de ervaring compleet maken. Let echter op: tijdens het weekend is het hier not done om met je laptop aan het werk te zijn. Maar laten we eerlijk zijn, wie wil er nu ook werken op een zaterdag?

Peaberry Coffeebar: Limburgstraat 24 

/

2. Bar Bidon

Bar Bidon, de grootste van alle koffiebars in Gent, verwelkomt je met een adembenemend uitzicht op de idyllische Reep. Hier vind je een lange witte tafel in het hart van de bar, die uitnodigt tot gezamenlijke creativiteit. Terwijl je (samen)werkt, trakteer je jezelf op de befaamde gembercappuccino die je smaakpapillen streelt. Een leuk weetje: naast koffie biedt Bar Bidon ook een assortiment fietsaccessoires zoals helmen én kan je zelfs je platte band oppompen.

 Bar Bidon: Bisdomkaai 25 

/

3. Koffeine

Het interieur bij Koffeine heeft een moderne industriële uitstraling met grote ramen die veel licht binnenlaten. Bovendien bieden sommige tafels een mooi uitzicht op de Sint-Baafskathedraal terwijl je werkt en van je koffie geniet. De hoge muren worden gebruikt om kunstwerken van lokale artiesten tentoon te stellen. Koffeine werkt samen met lokale leveranciers voor heerlijke cinnamon buns en koffiebonen. Dit is dé plaats voor een rustig dagje werken mét overheerlijke koffie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koffeine (@koffeinegent)

Koffeine: Lange Kruisstraat 6

/

4. Take Five Espressobar

Bij Take Five Espressobar is ruimte overvloedig aanwezig, of je nu aan de bar plaatsneemt of neerploft in een comfortabel zeteltje. De rustige jazzmuziek op de achtergrond en het adembenemende uitzicht op het water vormen de perfecte setting voor een ontspannen werksessie. En voor degenen die even geen behoefte hebben aan koffie, biedt het menu talloze heerlijke limonades als verfrissend alternatief. Let wel op: het aantal beschikbare stopcontacten is beperkt, maar de kwaliteit van de koffie compenseert dit ruimschoots.

Take Five Espressobar: Grote Huidevettershoek 10

/

5. Café Labath

We sluiten af met Café Labath, een gemoedelijk zaakje waar rust en productiviteit hand in hand gaan. Met enkele strategisch geplaatste stopcontacten is dit de ideale plek om te werken, vooral op die grijze, regenachtige dagen. De weelderige groene planten en de verleidelijke geur van verse koffie creëren de ultieme werkomgeving, terwijl de uitstekende akoestiek ervoor zorgt dat je online vergaderingen vlekkeloos verlopen zonder storende achtergrondgeluiden. En laten we de overheerlijke koffie niet vergeten, die maakt Café Labath absoluut een must-visit voor elke koffieliefhebber met een laptop in Gent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Labath (@cafelabath)

Café Labath: Oude Houtlei 1

Lees ook: Voor jou getest: BYD SEAL U, de ideale gezins-SUV

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gent, Telewerken, Thuiswerken.