Stijlicoon Iris Apfel (102) overleden
© Getty

Stijlicoon Iris Apfel (102) overleden

Leestijd: 1 min

Mode-icoon Iris Apfel is overleden op 102-jarige leeftijd. Ze werd bekend toen ze al in haar tachtiger jaren was.

/

Het nieuws van haar overlijden in Florida werd bevestigd door Stu Loeser, een woordvoerder van haar nalatenschap. Op haar persoonlijke Instagram-pagina verscheen een foto met het bijschrift “Iris Barrel Apfel 29 augustus 1921 – 1 maart 2024″. Apfel leidde een opmerkelijk leven. Ze begon in textiel, maakte kleding voor beroemdheden en first ladies gedurende negen presidentiële termijnen.

/

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iris Apfel (@iris.apfel)

/

Iris Apfel Barbie

In 2005 werd ze in één klap beroemd door een show in het Costume Institute van The Metropolitan Museum of Art. Daar werd haar unieke collectie van sieraden en kleding tentoongesteld, op dezelfde manier gestyled als zijzelf.

Met een geschatte nettowaarde van $US25 miljoen was Apfel een bekend gezicht in de modewereld en een echte societyfiguur. Op Instagram noemde ze zichzelf “de oudste levende tiener ter wereld” en verzamelde meer dan 2 miljoen volgers. Apfel voegde op 97-jarige leeftijd “model” toe aan haar cv toen ze bij IMG tekende. Op haar 100ste kreeg ze zelfs een Barbiepop die haar beeltenis droeg, als de oudste persoon ooit.

Ze stond bekend om haar levendige, eigenzinnige stijl en humor, altijd met haar iconische ronde bril. Apfel zal herinnerd worden als een vrolijke kracht in de mode-industrie. “Als je gelukkig bent, liefde hebt gevonden, omringd bent door goede mensen, doet wat je leuk vindt en iets teruggeeft aan anderen, dat is succes”, zei Apfel eens.

Lees ook: Paris Fashion Week: aan streetstyle-inpsiratie geen gebrek

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Iris Apfel.