Sport: de trends en hypes voor een actief 2017!
© Shutterstock

Sport: de trends en hypes voor een actief 2017!

Leestijd: 1 min

Geen zin om een zoveelste rondje in het park te lopen? De crosstrainer en het roeiapparaat grondig beu? Afwisseling van spijs doet eten, dus als je je workout graag een nieuwe impuls wil geven, hebben wij vijf tips!

Surfen

Sport: de trends voor 2017

Waterratten verruilen hun gewoonlijke sporttenue voor een wetsuit en nemen een duik in het water. Surfen is populairder dan ooit en de sport zal vanaf 2020 ook een olympische discipline worden. Vooral vrouwen lijken de laatste jaren meer en meer hun weg naar de surfplank te vinden, en surfvakanties doen het ontzettend goed bij reisorganisaties. Verover ook jij binnenkort de golven?

WAAR? Je kan allerlei tropische oorden opzoeken om de golven na te jagen maar ook in Nederland, Engeland en Frankrijk vind je prima stranden om te surfen.

Volgende pagina: trampolinespringen

/

Trampolinespringen

Sport: de trends voor 2017, trampolinespringen: Ubound, Swissjump

JIMS Fitness

Sport: de trends voor 2017, trampolinespringen: Ubound, Swissjump

Swissjump

Trampolinespringen op opzwepende muziek is niet alleen een stevige cardiotraining maar staat ook garant voor heel wat plezier. Je verbrandt met een uurtje stuiteren tot maar liefst 900 kcal! Omdat de trampoline de schokken opvangt, worden pezen en gewrichten gespaard. Je lachspieren daarentegen worden genadeloos op de proef gesteld.

WAAR? Voor UBoundlessen kan je terecht bij de centra van JIMS Fitness. Heb je twee linkervoeten, dan biedt Swissjump de oplossing in een de vorm van een kleine houvast. Gewoon, voor de zekerheid.

Volgende pagina: Kimax

/

Kimax

Sport: de trends voor een actief 2017, waaronder Kimax

JIMS Fitness

Trek je bokshandschoenen aan en leef je uit op de bokszak. Kimax combineert kracht- en cardiotraining met de therapeutische werking van ergens heel hard op te slaan. Je verstevigt je armen, schouders, rug én benen en maakt je hoofd volledig vrij. Muay Thai, boksen, kickboksen en karate: alles komt aan bod tijdens de lessen.

WAAR? Groepslessen Kimax worden georganiseerd in de centra van JIMS Fitness.

Volgende pagina: aqua pole

/

Barre

Sport: de trends voor een actief 2017, waaronder de barre-workout

Shutterstock

Wie heeft er nooit ballerina willen zijn? Geef je meisjesdroom een tweede kans en kies voor een workout aan de barre. Je combineert de barre-oefeningen met fitness, pilates en yogaposes en traint je hele lichaam met als resultaat langere, lenigere spieren. Een tutu is optioneel.

WAAR? Bij Yoga Factory, Sint Laureiskaai 8, 2000 Antwerpen, in een prachtige studio vlakbij het MAS.

Volgende pagina: SoulCycle

/

SoulCycle

Sport: de trends voor een actief 2017, waaronder SoulCycle

SoulCycle.com

SoulCycle is nog niet overgewaaid, maar gezien de populariteit in thuisland de Verenigde Staten zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voor we ook hier in België aan deze nieuwe vorm van spinning kunnen doen. Waar spinning gepaard gaat met flitsende lichten en harde beats, maakt SoulCycle gebruik van gezellig kaarslicht en de ambiance van -je raadt het al- soulmuziek. Bekende fans zijn Lena Dunham, Selena Gomez, Oprah en Alessandra Ambrosio.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Barre, JIMS Fitness, Kimax, SoulCycle, Spinning, Surfen, Swissjump, Ubound, Yoga Factory.