Skincare routine: in deze volgorde breng je verzorgingsproducten aan
© Shutterstock

Skincare routine: in deze volgorde breng je verzorgingsproducten aan

Door Romy Geerts
Leestijd: 4 min

Een breed assortiment aan verzorgingsproducten, maar geen idee hoe, wanneer en wat waar aan te brengen? Gebruik dit stappenplan als ultieme handleiding voor een zijdezachte, goed gereinigde en stralende huid. Aan de slag!

/

Ochtendritueel:

Wat is er nu beter dan je dag beginnen met een beetje selfcare?

Stap 1: eerste reiniging

Voor je meteen een hele lading producten op je gezicht smeert, start je beter eerst bij het begin van het verzorgingsproces. Reinig dus eerst je gezicht met water of micellair water. Zo haal je de vuile laag weg die tijdens het slapen wordt geproduceerd en eventuele overblijfselen van make-up van gisteren. De reiniging is een heel belangrijke stap die je best dus niet overslaat.

/

Stap 2: tweede reiniging

Na de eerste reiniging, reinig je het gezicht best nog een tweede keer. Deze keer met een zeepachtig reinigingsproduct. Zo haal je de restjes vuil weg, die je de eerste keer met het micellair water of onder de douche niet weg kreeg, en verzorg je je gezicht ook meteen met een schuimend en crème achtig product.

/

Stap 3: toner

Een toner aanbrengen is het laatste deel van het reinigingsproces. Het zorgt ervoor dat de allerlaatste, vuile deeltjes verwijderd worden en maakt je huid klaar voor de rest van de producten die je later op gaat smeren. Een toner is een heel belangrijk product in je skincare routine, dat je best niet kunt vergeten. Het geeft je huid ook nog eens een krachtige boost!

/

Stap 4: serum

Na de reinigingen, volgt het aanbrengen van een serum. Een serum dringt diep in de huid binnen en zorgt voor een glanzend en gezond effect. Het geeft je een jonge gloed en maakt poriën minder zichtbaar. Een basisproduct waarop heel gemakkelijk verschillende crèmes op uitgesmeerd kunnen worden. Laat enkele druppels in de handen vallen en smeer ze zachtjes uit op het gezicht en in de hals.

/

Stap 5: oogcrème

Voor je een dikke laag dagcrème opsmeert, verzorg je best eerst je ogen. Neem een beetje oogcrème op je vinger en smeer het zachtjes rond en op de oogleden. Het gaat je ogen meer kracht geven in de dag en ze verzorgen na een goede (of slechte) nachtrust.

/

Stap 6: dagcrème

Na de oogcrème is het de beurt aan de gezichtscrème. In de ochtend smeer je een dagcrème op je gelaat om het door heen de dag kracht en verzorging te bieden. Voor elk huidtype is er ook een specifieke dagcrème, dus voor ieder wat wils.

/

Stap 7: zonnecrème

Voor je naar buiten gaat, smeer je best nog een laagje zonnecrème op je gezicht. Het gaat je huid beschermen tegen zonlicht en verbranding. Dit is de allerlaatste stap van je skincare routine. Tijd voor make-up!

/

Avondritueel:

Wat is er nu leuker dan je dag afsluiten met een beetje selfcare?

Stap 1: eerste reiniging

Na een lange dag is het aangeraden een skincare routine uit te voeren. Je hebt de hele dag je huid blootgesteld aan vuile lucht en bacteriën en dan is het belangrijk die grondig te reinigen. Ook heb je in het begin van de dag make-up opgesmeerd, die er aan het einde van de dag weer af moet. Neem dus een wattenschijfje in de hand en sprankel er micellair water over. Laat het reinigen beginnen!

/

Stap 2: tweede reiniging

Na de eerste reiniging, reinig je het gezicht best opnieuw een tweede keer. En deze keer ook met een zeepachtig reinigingsproduct. Zo haal je de restjes vuil en make-up weg, die je de eerste keer met het micellair water niet weg kreeg. Na zo lang blootgesteld te zijn aan vuiligheid is het nogal moeilijk je gezicht proper te krijgen. Een diepe reiniging is dus aangeraden.

/

Stap 3: scrub/exfoliant

Om onze bovenste huidlaag grondig te reinigen, gebruik je best een scrub of zijn vloeibare variant; de exfoliant. Deze gaan op milde wijze de dode huidcellen en andere vuiligheid verwijderen zodat je huid weer gaat stralen. Het gaat er ook voor zorgen dat je huid strakker en egaler wordt én minder kans heeft op het opkomen van mee-eters. Een scrub of exfoliant is dus noodzakelijk om in je avondritueel te stoppen.

/

Stap 4: toner

Om de reiniging opnieuw af te sluiten, gebruik je best een toner. Deze gaat de allerlaatste, vuile deeltjes van het gezicht verwijderen en het opnieuw klaarmaken voor het serum en de crèmes die opgesmeerd gaan worden. Door deze reiniging gaat de huid ook terug ademen na die lange dag vol make-up.

/

Stap 5: masker

Na een toner, smeer je in de avond best een masker op je gezicht. Het gaat je huid voeden, reinigen en een ontspannend gevoel geven na die lange werkdag. Neem er dus één die jij heel lekker vindt ruiken en zacht aanvoelt. Een masker moet vaak zo’n 10 à 15 minuten op blijven, dus maak er een relaxerend you-momentje van.

/

Stap 6: serum

Na het masker, volgt het aanbrengen van een serum. Het serum dringt diep binnen in de huid en zorgt voor een glanzende en stralende gloed. Het maakt de poriën minder zichtbaar en de huid jonger. Laat enkele druppels in de handen vallen en smeer ze zachtjes uit op het gezicht en in de hals. Perfect om je avond relax af te sluiten.

/

Stap 7: oogcrème

Voor je de nachtcrème opsmeert, verzorg je best eerst je ogen. Ze hebben een lange dag achter de rug en hebben echt verzorging nodig. Smeer dus een laagje oogcrème op en rond je oogleden en ze zullen tijdens het slapen gevoed en gereinigd worden.

/

Stap 8: nachtcrème

Voor je in je bed kruipt, smeer je nog een laagje nachtcrème op je gezicht. Deze gaat je huid voeden, verzorgen en helpen recupereren na die lange werkdag. Met een propere en gevoede huid ben je nu helemaal klaar voor een goede nachtrust.

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook deze: Dit zijn de beste skincare merken voor de gevoelige huidWaarom beautyliefhebbers wereldwijd in de ban zijn door de “Skincare Fridge”Zalando breidt uit met make-up en skincare: meer dan 6500 beautyproducten en Bobbi Brown lanceert nieuwe skincarelijn Evolution18.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Beautyroutine, Skincare, Skincare routine.