Shopping: Fris je tuin op voor de zomer met deze 10 items
© Marie Claire x de Bijenkorf

Shopping: Fris je tuin op voor de zomer met deze 10 items

Leestijd: 2 min

Misschien heb je al de tijd genomen je tuin op te frissen, misschien nog niet. Maar één ding is zeker: de lente is sinds enkele weken echt in het land, en de zomer komt eraan. Tijd dus om je tuin helemaal klaar te maken voor het warme weer. Nog wat inspiratie nodig? Marie Claire brengt raad!

1. Barbecue

Wat is een zwoele zomeravond zonder de heerlijke geur van een barbecue? Op gas of houtskool, in een authentieke Weber, Green Egg of boven een echte vuurkorf: niets gaat er boven een heerlijk stukje vlees of vis op de grill.

2. Ventilator

Een op het zuiden gerichte tuin, terras of balkon is geweldig, maar soms kan de zon echt branden. Niet het geluk aan de zee te wonen? Haal dan zelf een zeebriesje in huis, met een handige en krachtige ventilator op je terrasvloer of -tafel. De meest moderne ventilatoren vangen zelfs pollendeeltjes op!

3. Buitenverlichting

Niets zo vervelend als in je te donkere tuin per ongeluk in het zwembad tuimelen of tegen een terrasstoel aanlopen. Zorg dus voor de juiste buitenverlichting. Buitenlampen zijn er in alle formaten en gewichten, dus je vindt ongetwijfeld wel een set of lamp die bij jou de juiste sfeer zet.

4. Kussens

Ook op je tuinstoelen of -banken zijn sierkussens de ideale woonaccessoires. Rechthoekig of ovaal, grafische print of effen: je vindt ongetwijfeld wel kussens die de ultieme finishing touch geven aan je tuin. Enkel even checken of je ze ook buiten kan gebruiken, anders vergeet je ze bij minder weer best niet naar binnen te halen.

5. Bloempot

Of je nu een tuin hebt, een balkon of een terras: een beetje groen buiten is onontbeerlijk. Met de juiste bloempot breng je planten of bloemen nog meer tot leven en creëer je opvallende (of juist neutrale) accenten in je tuin, terras of balkon.

6. Buitenkeuken

Is een eenvoudige barbecue niet voldoende om je talenten te tonen? Overweg dan een heuse buitenkeuken, waarop je het vlees, de vis en de slaatjes kan prepareren naast de grill.

7. Bijzettafel

Een bijzettafel is niet alleen maar een praktisch stukje oppervlak waar je hapjes en drankjes op kwijt kan. Het kan ook het pronkstuk van je tuin, balkon of terras zijn, als je de juiste kiest natuurlijk. Bij deze alvast wat inspiratie.

8. Strandlaken

Geen zin om deze zomer op een druk strand te gaan liggen zonnen? Breng het strand dan naar je tuin, met een uniek strandlaken. Van grote strandhanddoek met print tot ultralichte hamamdoek of hippe ‘roundie’ die je niet meer in de richting van de zon moet meedraaien: de mogelijkheden anno zomer 2020 zijn eindeloos.

9. Decoratie

Ook buiten zit het hem soms in de details. Met extra decoratie kan je echt alle kanten op: unieke ornamenten, zandlopers of kattenmanden om ook je huisdieren van het zonnetje te laten genieten? Laat je vooral eens gaan.

10. Kaarsen

Tot slot nog een gouden tip van Marie Claire: ook zwoele zomeravonden verdienen soms een vleugje romantiek. En hoe breng je de sfeer beter in je tuin dan met enkele zorgvuldig uitgekozen, uniek vormgegeven en heerlijk geurende kaarsen?

 

Lees meer :

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met de Bijenkorf.
www.debijenkorf.be

Commercieel team De artikels van >

Tags: Shoppen, Tuin.