Shopping: de mooiste lippenstiften voor elke huidtint
©

Shopping: de mooiste lippenstiften voor elke huidtint

Leestijd: 1 min

Een mooie lippenstift kan iedere look in enkele seconden tijd dé finishing touch geven. Toch is het lang niet eenvoudig om de perfecte kleur voor jouw huidtint te vinden. Er is  tegenwoordig namelijk zoveel keuze dat je al snel het overzicht kwijt geraakt. Om de keuze een beetje gemakkelijker te maken ging Marie Claire op zoek naar de mooiste lippenstiften van het moment!

 

Lees ook: De beautytrends op de festivalweide volgens senior makeup-artist Ines Bourgonjon

 

Wist je dat er een tint rode, roze of zelfs paarse lippenstift bestaat voor echt elk huidtype? Je hoeft dus geen enkele kleur lippenstift te vermijden, het is gewoon een kwestie van het perfecte exemplaar te vinden!

/

Ontdek je ondertoon

Om te ontdekken welke kleuren je het best staat, is het vooral belangrijk om te bepalen welke ondertoon je huid heeft. De meeste mensen hebben ofwel een warme of een koele ondertoon. Bij een koele ondertoon ogen de aders in je pols eerder blauw. Mensen met een koele ondertoon hebben ook vaak een lichte huid die gevoelig is voor zonnebrand. Als de aders in je pols eerder groen ogen en je snel bruint, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een warme ondertoon.

Zijn je aders niet uitgesproken blauw of groen en sta je zowel goed met zilver als goud? Dan heb je een neutrale ondertoon. Goed nieuws, want dan sta je met bijna alle tinten lippenstift!

/

Koele ondertoon

De regels zijn eigenlijk heel simpel. Als je een koele ondertoon hebt, kies je best voor een lippenstift die ook een koele ondertoon heeft. Bij een warme ondertoon, ga je dan bij voorkeur weer voor een warme tint lippenstift.  Koele lippenstiften hebben vaak een blauwe of paarse ondertoon. Kersenrood, paars of pruim zijn de ideale tinten om jouw huid het best tot zijn recht te brengen!

/

Warme ondertoon

Warme ondertoon? Zoek dan naar lippenstiften met warme ondertonen zoals rood, oranje of geel. Kies voor perzikroze, oranjerood en lichtroze, want deze tinten matchen het mooist met jouw huidtint!

 

/

Neutrale ondertoon

Wie gezegend is met een neutrale ondertoon, staat met zo goed als elke lippenstift. Je kan dus volop experimenteren met zelfs de meest gewaagde kleuren. Als je toch nog twijfel, kan je rekening houden met hoe bleek of donker je huid is. Bij een bleke huid kies je best voor rode tinten en discrete kleuren. Bij een gebruinde huid kan je zonnige tinten als fuchia of koraal uitproberen. Een zwarte huid straalt dan weer bij paarse, bordeaux of bruine lippenstiften.

 

Meer lezen? K-beauty: 5 Koreaanse beautymerken die je vandaag nog moet ontdekkenContouring? Kinderspel als je weet hoe het moet!Zomerse make-up: onze favoriete producten bij hoge temperaturen

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Huidtint, Lippenstift, Liquid lipstick.