K-beauty: 5 Koreaanse beautymerken die je vandaag nog moet ontdekken
©

K-beauty: 5 Koreaanse beautymerken die je vandaag nog moet ontdekken

Leestijd: 2 min

Na de doorbraak van K-pop, is ook K-beauty aan een razendsnelle opmars bezig in ons land. Menig beautyliefhebber liet zich al overtuigen door een van de vele innovatieve skincareproducten uit Korea. Marie Claire ging op zoek naar de leukste merken die je zo snel mogelijk wil ontdekken!

Korea is de laatste jaren aan een echte opmars bezig. K-pop, of Koreaanse popmuziek, wordt steeds populairder in Europa. En ook Koreaanse cosmetica doet het al een tijdje erg goed. De afgelopen drie jaar is de export van Korea naar Europa verdrievoudigd, goed voor een verkoop van 134,9 miljoen dollar.

Verrassende huidverzorging

K-beauty heeft zijn succes vooral te danken aan hun innovatieve skincare. Huidverzorging is in Korea namelijk nog belangrijk dan bij ons. Een mooie, gladde huid is voor Koreaanse vrouwen het belangrijkste onderdeel van hun uiterlijk. De afgelopen jaren konden we al kennismaken met enkele verrassende Koreaanse uitvindingen. Denk maar aan BB crème, cushion foundation en sheetmaskers.

Het aanbod van K-beauty wordt steeds groter in ons land. Net daarom gingen we op zoek naar vijf nieuwkomers, die we met veel plezier aan jullie voorstellen.

/

Nature Republic

Het Zuid-Koreaanse Nature Republic is een simpel, maar toch verfijnd verzorgingsmerk. In hun uitgebreide assortiment vind je zowel skincare als haarproducten en zelfs make-up.  Nature Republic maakt gebruik van kwalitatieve ingrediënten, maar hun grootste geheim tot succes is hun zelfgemaakte MD Water.

/

Commleaf

Ook in Zuid-Korea kiezen steeds meer merken voor een cruelty free aanpak. Commleaf is een Koreaans label die zich focust op huidverzorging die geschikt is voor elk huidtype. Ze zijn het meest bekend om hun Glow Serum en hun Skin Relief-lijn.

/

Some by mi

Some by mi is een van de populairste verzorgingsmerken in Korea zelf. Zo is hun AHA BHA PHA 30 days miracle toner de meest verkochte anti-acne toner in volledig Zuid-Korea! Daarnaast is ook hun make-up enorm populair.

/

Cremorlab

Alles begon voor Cremorlab met de ontdekking van heel bijzonder rood thermaal water. Daaruit creëerde het label T.E.N. Water, wat het hoofdingrediënt werd van al hun producten. Het geheim is de rijkdom aan mineralen van het water. Het ingrediënt is bovendien uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid, wat de producten extra goed maakt.

/

Frudia

Afsluiten doen we met Frudio, een Koreaans beautymerk die zich baseert op de natuurlijke oxidanten uit fruit. Die oxidanten zijn allemaal afgeleid uit fruitextract en zijn dus zo natuurlijk mogelijk. De producten komen bovendien in de vrolijkste verpakkingen, waardoor je ze meteen in huis wil halen.

Meer lezen? Stevigheid troef: onze selectie verstevigende smeerproducten voor een strakke huidShopping: de leukste gezichtsmaskers om jezelf in de watten te leggenShopping: zonnecrèmes die goed zijn voor je huid en voor het milieu.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: K-beauty, Korea, Koreaanse cosmetica.