De beautytrends op de festivalweide volgens senior makeup-artist Ines Bourgonjon
© Getty Images

De beautytrends op de festivalweide volgens senior makeup-artist Ines Bourgonjon

Leestijd: 2 min

Het is een bizar fenomeen dat je tijdens de twee laatste weekends van juli alle conventies rond make-up en kledingvoorschriften aan je festivallaars mag lappen, of toch zeker in de buurt van Boom.

Op Tomorrowland zijn er namelijk geen beperkingen, geen regels, maar glitter, blote buiken/basten, en kleur, kleur en nog eens kleur. Naast muziek en sfeer, is dat een van de vele dingen die het dance festival net zo populair maken.

Maar ook de festivalmode kent zijn trends, zeker voor make-up. Inès Bourgonjon, senior make-up artiest bij M.A.C. Cosmetics doet ze voor ons uit de doeken. Ze heeft er intussen al een éérste druk festivalweekend opzitten en maakt zich op voor een tweede.

/

1. Neon

Vaak gespot op Tomorrowland, de neon reflecties, maar durf je zo’n  kleurrijk palet wel aan in het dagelijks leven? Inès nuanceert: “het hoeft zelfs niet per se neon te zijn, felle kleuren op zich doen het goed. Maak geen kleurboek van je gezicht – tenzij vrijwillig uiteraard – maar werk met accenten”.

Hoe?

  • Probeer eens een smokey eye in een kleur, in plaats van grijstinten
  • Test een felle eyeliner uit – het resultaat is vaak verbluffend
  • Breng op je lippen een levendig kleuraccent aan

Trends qua kleur?

“Qua kleuren kan je twee richtingen uit. Enerzijds kan je aan de slag met neonkoraal, een oranjeachtige tint die echt knalt, of neon fuchsia tot zelfs geel. Deze kleuren werken voor een “poppy”-look. Anderzijds is neon ook heel knap in koudere kleuren, ik denk maar aan een fel muntgroen.

Extra tip?

Kleuraccent, check? Hou je wimpers donker. Een goede, zwarte waterproof mascara houdt je gezicht in evenwicht.

Producten

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par M•A•C Cosmetics Belgium (@maccosmeticsbelgium) le

/

2. Glitter

Glitter is al enkele jaren een constante als het gaat om simpele beautytrucjes op de festivalweide. Logisch, want je kan er alle kanten mee uit. Glitter kan gelden als extra juweel, maar je kan ook “full option” gaan. Want op Tomorrowland schaadt overdaad gelukkig niet.

“Het is een leuke tool om op een subtiele manier een grote impact te maken, zonder er kei hard opgemaakt uit te zien”, aldus Inès.

Hoe?

  • Zet je jukbeenderen aan met glitter
  • Vergroot je mond door glitter op de cupidoboog aan te brengen
  • Dep glitter in de binnenste ooghoek voor een “eyeopening”-effect.

Tip?

Glitter gebruik je naar eigen gevoel en zoveel als je wil. Maar om de boel op zijn plaats te houden, is het aan te raden om een fixatiespray te gebruiken.
De Fix+Scent setting spray bijvoorbeeld, heeft een zonnefactor. Twee in één, dus.

Ontschminken, hoe ga je best te werk? Dep met een plakbandje de glitter weg en was pas nadien je gezicht. Anders riskeer je je huid te beschadigen door te diep te scrubben.

Producten:

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par M•A•C Cosmetics Belgium (@maccosmeticsbelgium) le

/

3. Tribal face jewelry

Deze tendens gaat ook al enkele fesitvalseizoenen mee, maar is dit jaar wel heel aanwezig. We hebben het over de “face jewelry” meets “tribal tendensen”. Deze twee gecombineerd voor een gipsy boho look.

Hoe? 

Teken accentjes, versieringen rond de ogen.
Wil je het een niveautje hoger tillen (voor een keer mag het), trek je naar de hobbywinkel voor steentjes en plakparels.

Tip

Gebruik wimperlijm om de versiering op je gezicht aan te brengen.

Producten

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Ines Borgonjon (@inesborgonjon) le

/

M.A.C x Dreamville

Zoals elk jaar is M.A.C ook aanwezig op Dreamville, de kamping van Tomorrowland, om feestvierders van de mooiste make-uplooks te voorzien. Nog een jaar op rij hebben M.A.C Cosmetics en het creatieve team van Tomorrowland zich de meest magische make-uplooks voorgesteld. Het M.A.C-team staat backstage om de markante looks van artiesten en artiesten op Tomorrowland na te bootsen.

Tijdens twee volledige weekends zal M.A.C ook aanwezig zijn op DreamVille, de Tomorrowland-camping en levendige stad die festivalbezoekers van over de hele wereld verwelkomt. Neem plaats in de make-upstoel en kies een van de drie speciaal gemaakte make-uplooks.

 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Beauty, Makeup.