Deze restaurants zijn niet geschikt voor “Joey’s who don’t share no food“, want in deze 4 hotspots is delen een must.
/ Yust
In Yust, het innovatieve cohousingproject in Antwerpen, zwaait Laurens Jasperse met de scepter in de keuken. Deze jonge chef uit Antwerpen kookt onder zijn pseudoniem “The Lazy Chef”, maar lui word je allesbehalve van zijn gerechtjes. Jasperse kookt met seizoensgebonden ingrediënten en een keuken gebaseerd op groenten. Tartaar van griet met een andijvie emulsie, wintergroenten met een crème van Pastinaak. Voor ons de hele kaart, graag. Kortom: een geslaagd sharing concept op een heel ongedwongen manier.
Voir cette publication sur Instagram
Tip van de redactie: de bloemkoolwings zijn om je vingers van af te likken.
Camino
Het meest ondergewaardeerde plein van Antwerpen is misschien toch wel het Munthof. In deze oase van rust -verscholen naast de Kloosterstraat – is het heerlijk food sharen in Camino. De kaart is beperkt maar daardoor is elk gerechtje ook tot in de puntjes uitgewerkt. Gerookte Aubergine, Chitaki Mash, Koreaanse Mosselen, dit is no nonsense Aziatisch geïnspireerd eten op z’n best.
Voir cette publication sur Instagram
Tip van de redactie: Al het vlees in Camino is organic, dus je kan zonder al te veel schuldgevoel van het overheerlijke buikspek proeven.
Lees ook: Dit zijn onze favoriete Griekse restaurants in Brussel.
Pilar
Pal in het Antwerpse Zuid is het kunstzinnige hotel Pilar gelegen. Je kan hier logeren, ontbijten en dineren – in welke volgorde dan ook. Hoewel we graag uitweiden over de eclectische inrichting en het winkeltje waar je design objecten kan shoppen, focussen we ons hier op Pilar Foodbar.
De focus van het restaurant ligt op gezonde en lichte gerechten voor lunch en diner, maar ze zijn ook uitermate geschikt voor wie naar iets hartigs snakt. Kies tussen zeebaarsceviche en zoete aardappeltaartjes, of perfect gegrilde lamskoteletjes. Of spring binnen voor een glaasje wijn of een snelle cappuccino op het terras met uitzicht over het museumplein.
Voir cette publication sur Instagram
Leopold de Waelplaats 34
2000 Antwerpen
Camion
Niet te verwarren met Camino #2, dit restaurant net buiten de Leien in Antwerpen is 100% plant based. “In een casual jasje, so you’ll hardly even notice”, luidt het op de website. In een ontspannen sfeertje genieten van een resem lokale en seizoensgebonden vegan gerechten, daarvoor moet je hier zijn.
Eigenaressen Camille en Boquion veranderen de menukaart élke week, om het cliënteel te verrassen met hoe divers (en heerlijk) vegan food wel niet kan zijn.
Tip: Is je lief niet overtuigd van plantaardige maaltijden? Schuif hem de specialiteit ‘Camion’s gekapt’ voor. Wedden dat hij/zij niet kan geloven dat dit gehakt geen vlees bevat!
Voir cette publication sur Instagram
Lees ook: Dit zijn de restauranttrends van 2019: van free-from tot biostatisch.