Dit zijn de beste locaties wereldwijd voor startups en ondernemers
© Shutterstock

Dit zijn de beste locaties wereldwijd voor startups en ondernemers

Leestijd: 1 min

Droom jij van je een eigen koffiehuis, een social-media agency of een heus import- en exportbedrijf? Kortom, kriebelt het om een eigen zaak te starten? Welnu, de locatie van je toekomstige business blijkt van uiterst belangrijk voor je slaagkansen. Een onderzoek van verhuisbedrijf Movinga onthulde de meest geschikte locaties ter wereld waar het gunstig is om je startup neer te planten.

Het onderzoek

Het onderzoek baseerde zich op 3 types van business die het meest gelanceerd worden door expats, namelijk horeca – specifieker nog: restaurants -, de tech industrie en het import/export wezen.

Het resultaat toont enerzijds de rangorde van beste steden voor ondernemers, maar anderzijds benadrukt het ook welke steden met succes de wetgeving inzake ondernemen geïmplementeerd hebben om innovatie te bevorderen.

Nieuwsgierig? Scroll verder… 

/

Lissabon voor horeca

Lissabon blijkt de beste stad om een ​​restaurant te openen, met betaalbaar onroerend goed, een sterke cultuur van gastvrijheid, en een ruim aanbod aan gekwalificeerd bedienend personeel. Barcelona en Istanbul nemen respectievelijk de 2e en 3e plaats in.

Lees ook: 6 redenen om met jonge kinderen naar Lissabon te reizen. 

/

San Francisco voor tech en digital startups

Voor technische/digitale ondernemingen zijn niet alleen het ecosysteem en het beschikbare talent cruciaal, maar ook op de investeringsmogelijkheden. San Francisco – waar Silicon Valley is gelegen… – is dankzij een bloeiend tech-ecosysteem ideaal om een ​​tech-startup te lanceren. San Fran biedt ruime toegang tot talent en – niet onbelangrijk – tot risicokapitaal. Londen en New York (met dank aan Wall Street) sluiten achtereenvolgens de top 3 af.

San Francisco – Unsplash

Lees ook: Work overload? 5 tips om je productiviteit te verhogen. 

/

Singapore voor import-en export

Import-/exportbedrijven vertrouwen sterk op stabiele logistieke infrastructuren, toegankelijkheid en de kracht van internationale handelsovereenkomsten. Elk bedrijf betrokken bij wereldwijde handel heeft belang bij deze pijlers. Singapore blijkt een uitstekende keuze om een ​​import-/exportbedrijf op te richten. De city-state heeft een sterk logistieke kracht en een uitstekende toegang tot verschillende markten. Op plaats 2 en 3 vinden we Shanghai en Amsterdam.

Lees ook: 6 jonge modeondernemers die hun droom waarmaakten. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.