Duurzame routeplanner COSH! leidt je de weg naar een meer ethische kledingkast
© Cosh!

Duurzame routeplanner COSH! leidt je de weg naar een meer ethische kledingkast

Door Nathalie Van Laer
Leestijd: 1 min

Steeds meer mensen worden zich bewust van de vervuilende machinerie van de fast fashion-kledingindustrie, en de schade die zij aanricht aan mens, milieu en dier. Veel consumenten willen dan ook hun steentje bijdragen, maar raken ontmoedigd tijdens hun zoektocht naar duurzame merken. Enter COSH!, de online tool die jou op weg helpt richting een meer ethische garderobe.

COSH!, opgericht door onderneemster Niki De Schryver, staat voor Conscious Shopping en wil eerlijk shoppen gemakkelijker maken voor de consument. Omdat online shoppen niet altijd duurzaam is, spoort het platform consumenten aan meer fysiek te winkelen bij lokale merken en retailers. COSH! gidst de consument zodat deze bewuste keuzes kan maken tijdens zijn of haar shoppingtrip. De online tool verzamelt informatie over talloze ethische merken, en biedt deze aan in de vorm van een duurzame routeplanner die jou langs merken leidt volgens jouw stijl en budget.

Lees ook: Duurzame mode: De Kringwinkel opent gloednieuwe winkel bij Meir. 

/

Stippel je persoonlijke shoppingroute uit

Hoe werkt het nu precies? Wel, je duidt aan naar wat je op zoek bent en binnen welk budget. Een jas? Een broek? Vegan of toch liever fair trade? Zoek je binnen een bepaald kleurenpalet? Het gaat allemaal met COSH!. Vervolgens geeft de tool een overzicht van merken die aan jouw criteria voldoen.

cosh

COSH!

Klik je verder op een merk, dan vind je meteen alle informatie over hun duurzaamheidsinspanningen terug. De merken worden weergegeven in een handig overzicht of op een kaart, waar je eveneens nog boetieks kan toevoegen voor je persoonlijke shoppingtrip. Heb je alle merken bekeken en geselecteerd die bij jouw stijl en budget passen? Dan kan je met één klik jouw gepersonaliseerde shoppingroute verkrijgen (deze functie is helaas op dit moment nog niet beschikbaar). Tijdens je shoppingtrip herken je de desbetreffende merken aan de COSH!-sticker in hun etalage, die je eveneens kan scannen voor meer info over het merk en zijn duurzaamheidsinspanningen.

/

Binnenkort ook tweedehandswinkels

Het online platform is op dit moment actief in Antwerpen, Gent, Leuven en Mechelen, met in totaal al 24 winkels en bijna 100 merken aangesloten. COSH! hoopt uit te breiden naar 100 retailers in België en Nederland, en zal zich vanaf 2020 ook richten op tweedehandswinkels. Wil je meer informatie, of kan je niet wachten om je gepersonaliseerde routeplanner uit te testen? Alle uitleg vind je op hun website.

Lees ook: World Ocean Day: 10 duurzame fashion items. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Cosh, Duurzaam, Duurzame mode, Fashion.