/1. Daiquiri
INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml limoensap
2 theelepels extra fijne suiker
METHODE
Giet de suiker en het limoensap in een cocktailshaker, en roer tot de suiker is opgelost. Voeg BACARDÍ Carta Blanca Rum toe.
vul de shaker tot de helft met ijsblokjes en voeg crushed ijs toe om de shaker te vullen. Schud krachtig tot het geheel goed gekoeld is. Zeef door een fijn theezeefje in een gekoelde Coupette.
/2. Mojito
INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml limoensap
12 muntblaadjes
2 theelepels extra fijne suiker
25 ml sodawater
METHODE
Voeg de BACARDÍ Carta Blanca Rum, limoensap, suiker en munt toe aan een highball-glas. Druk op de munt met een barlepel om olie vrij te maken. Voeg crushed ijs toe, bijna tot aan de top, en draai. Top met een scheutje club soda en meer crushed ice. Garneer met een takje munt en een partje limoen.
Lees ook: 5 tips om ‘s nachts de hitte te lijf te gaan
3. Pina Colada
INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml ananassap
37,5 ml kokoswater
3-4 stukjes verse ananas
2 theelepels basterdsuiker
METHODE
Plet 3-4 stukjes ananas voorzichtig in een shaker. Voeg het ananassap, het kokoswater en de basterdsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de BACARDÍ Carta Blanca en ijs toe, en schud krachtig. Serveer in een hurricane glas met crushed ice. Garneer met een ananasschijfje en een ananasblad.
Lees ook: 75,7% van de Belgen drinkt niet genoeg: zoveel liter heeft je lichaam nodig