Koninklijke zwangerschap: Meghan Markle in verwachting
©

Koninklijke zwangerschap: Meghan Markle in verwachting

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

Het lag iedereen al enkele dagen op de lippen, maar vandaag bevestigde Kensington Palace eindelijk het heugelijke nieuws. Vijf maanden na hun huwelijk verwachten Meghan Markle en prins Harry hun eerste kind. Specialisten voorspellen dat deze zwangerschap een diverse en welkome aanvulling van de koninklijke familie zal zijn. Het kind zou in april 2019 geboren worden.

/

Twee keer gezegend op één dag

De speculaties begonnen op vrijdag. Toen Meghan een losse marineblauwe jas droeg over haar jurk op het huwelijk van prinses Eugenie (28) en James Brooksbank (32) in Saint Georges Chapel, Windsor. Het viel fans op dat haar kledij aanzienlijk minder strak was, wat de zwangerschapsgeruchten aanwakkerde. Op het feest zelf hebben Meghan en Harry dan hun nieuws aan The Queen, Prins Charles en de andere Royals verteld, waarna vandaag de officiële bekendmaking van het paleis kwam. The Queen zelf was ‘delighted‘ met het heugelijk nieuws en ook Meghans moeder, Doria Ragland, reageerde zeer positief. Ze zegt dat ze niet kan wachten op de geboorte van haar eerste kleinkind.

marieclaire_meghanmarkle_zwangerschap

AFP/Getty images

Deze wijdvallende Givenchy-jas droeg Meghan op het huwelijk van prinses Eugenie – Trying to hide something babe?

/

 

Prins of Prinses? Of helemaal niet?

marieclaire_meghanmarkle_zwangerschap

Reuters

Vijf maanden na hun huwelijk kondigen de hertog en hertogin van Sussex aan dat ze een baby verwachten. Het kleintje zal geboren worden in het voorjaar van 2019, maar of het de titel prins of prinses zal dragen is nog niet duidelijk. Het kind7de in rij voor de troon, na vader Harry, krijgt niet automatisch deze titel. Hiervoor moet de koningin tussenbeide komen.

Quick history lesson:

Het zit namelijk zo: Doordat George in 1917 het aantal titels binnen de familie beperkte tot enkel eerstgeborenen zonen van de soeverein (koning), zorgde hij ervoor dat Meghan en Harry’s kleintje te ver in de familielijn ligt om automatisch prins/prinses genoemd te worden. Het kind zou nu, afhangend van het geslacht, Graaf of Lady als titel hebben. Enkel The Queen kan een andere titel toekennen, dit deed ze al eerder voor prins Georges, de zoon van Kate en William.

/

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Royale zwangerschap

Meghan en Harry’s baby mag dan wel niet prins of prinses of heten. Het is zoals Shakespeare het al zo mooi zei: What’s in a name, my dear.

Wij wensen hen alvast veel succes met hun nieuwe familie.

Wil je weten hoe de toekomstige nieuwe royal van het koppel er zou uitzien?

Marieclaire zocht het uit.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Meghan Markle, Prince Harry, Royals, Zwangerschap.