Roken & relaties: to do or not to do?
© Shutterstock

Roken & relaties: to do or not to do?

Door Emma Verbeke & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Vandaag is het Werelddag zonder Tabak, de dag om even stil te staan bij de negatieve gevolgen van roken. Nu, dat roken slecht is voor je lichaam hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wist je ook dat het nefast kan zijn voor je liefdesleven? Dating app Twoo deed een rondvraag onder zijn leden en kwam met verrassende conclusies.

Roken is niet goed voor je, dat weten we allemaal. Maar dat het ook een negatief effect kan hebben op je liefdesleven is ongetwijfeld minder gekende informatie. Carrie Bradshaw ondervond het aan den lijve in Sex and the City toen haar vlam Aidan weigerde om haar te kussen als ze nog 1 sigaret zou roken en ook de 1.500.000 leden van dating app Twoo zijn niet zo happig op het witte stokje.

Slechts 27% van de vrouwelijke en 35% van de mannelijke app gebruikers steekt regelmatig een sigaret op. De rest, de meerderheid dus, rookt niet en vindt het ook een absolute deal breaker op datingvlak. Voor 44% is het een absolute afknapper, 19% van de vrouwelijke respondenten zou zelfs geen date overwegen met een roker en, opvallend detail, 16% van de rokers zou graag een partner hebben die niet rookt.

Het rookverbod op café dat van kracht is sinds 2011? Daar is maar liefst 80% voorstander van. 25% van de ondervraagde vrouwen en 20% van de mannen zou tabak liefst helemaal van de aardbodem zien verdwijnen. Dus, rook jij graag af en toe een sigaret maar ben je ook op zoek naar een nieuw lief? Geef Cupido dan een duwtje in de rug en zeg vaarwel aan je ongezonde gewoonte. Wie weet contacteert de partner van je dromen je dan binnenkort wel op Twoo!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Daten, Gezondheid, Roken, Tabak, Twoo, Werelddag zonder tabak.