Citytriptip: Het Rio van Kim De Craene
© Marie Geukens

Citytriptip: Het Rio van Kim De Craene

Door Marie Geukens
Leestijd: 2 min

De Vlaamse Kim De Craene is freelance lifestylejournaliste en woont in Sao Paolo. Daar startte ze haar banketbakkerij, Beza. In Rio liep ze straal langs de Cristo Redentor, Copacabana Beach en de Maracanã, en recht naar de hotspots van de Carioca, zoals de inwoners van Rio zich noemen. Een wandeling in 7 hotspots, for hipsters only. 

Eerder verschenen in Marie Claire België – augustus 2017

Parque Lague in de Jardim Botânico

Rio

Marie Geukens

In het filmachtige decor van dit 19de-eeuwse paleis kan je ontbijten, koffie drinken, relaxen en lezen. Het gebouw zelf herbergt een bibliotheek, waar ook tentoonstellingen plaatsvinden. Een idyllische locatie en meteen het favoriete plekje van menig verliefd stel.

Parque Lague in de Jardim Botânico, Rua Jardim Botânico 414, Centro, eavparquelage.rj.gov.br.

/

Rua Garcia d’Avila

Rio

Marie Geukens

In deze winkelstraat in Ipanema vinden we een Granado. De oudste apotheker van het land specialiseert zich nog enkel in natuurlijke beautyproducten. Wat verder is er de eerste winkel van de befaamde swimwear designer Lenny Niemeyer. Ten slotte kopen we flipflops wat verderop aan een kraampje – en nu we er toch zijn – van het merk Ipanema.

/

Bar Comuna

Rio

Marie Geukens

In bar Comuna, drie etages hoog, gebeurt alles tegelijk. Je eet er heerlijke hamburgers en verse frietjes, je stapt er boetieks binnen, ontmoet kunstenaarscollectieven en kijkt naar films, tentoonstellingen en optredens. Gezellig samen experimenteren.

Bar Comuna, Rua Sorocaba 585, Botafogo, www.facebook.com/comunacc.

/

Jobi

Rio

Marie Geukens

Bij Jobi stil je een hongertje met verse kabeljauwkroketten, gedroogd vlees en andere 100% Rio-snacks. “Jobi bestaat al sinds 1956. Kunstenaars en alternatievelingen drinken hier graag hun chopi van het vat ijs en ijskoud”, aldus Kim. Een adresje om te ontdekken dus.

Jobi, Av. Ataulfo de Paiva , 1166B, Leblon.

/

Museum of Tomorrow

Rio

Marie Geukens

Eén van de opmerkelijkste gebouwen ter wereld en een must see voor elke architectuurliefhebber, ecologist en vooruitgangsdenker. De uitdaging: je een leven in een duurzame wereld voorstellen. “Je voelt je er een moderne hippie”, zegt Kim al lachend. “Maar ik ben er dol op. Het toont waardevolle ideeën en is echt nooit saai!”

Museum of Tomorrow, Praça Maua 1, Centro, museudoamanha.org.

/

Chrystal Hair

Rio

Marie Geukens

Al 16 jaar viert de Braziliaanse bodycultuur hier hoogtij. “Alle soapactrices passeerden hier”, zegt Kim. “Het is dan ook het duurste salon van Rio.” Een manicure, pedicure én brushing bij Chrystal Hair kost je 30 euro. Geen monsterbedrag dus, maar wel een authentieke en unieke belevenis.

Chrystal Hair, Rua Barão de Jaguaripe, 241/243, Ipanema.

/

Copacabana Palace

Rio

Marie Geukens

“Ooit ben ik hier in het Japanse sterrenrestaurant komen eten. Onvergetelijk! Daarna gingen we met de taxi naar het busstation”, lacht Kim. In dit iconische hotel uit de jaren 20 sliepen sterren als Pearl Jam, Marlene Dietrich en de volledige jetset van Brazilië.

Copacabana Palace, Av. Atlântica 1702, Copacabana. reservations.brazil@belmond.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Hotspots, Kim De Craene, Rio.