Recept: zo maak je crispy gnocchi in de airfryer
© Unsplash

Recept: zo maak je crispy gnocchi in de airfryer

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Roteer je steeds tussen dezelfde vier maaltijden en heb je geen inspiratie meer voor een nieuwe verfrissende maaltijd? Waag je dan aan deze crispy gnocchi maaltijd die zowel lekker, voedzaam als zomers smaakt.

/

Als je op zoek bent naar maaltijdinspiratie kan het altijd helpen om eens te experimenteren met smaken. Gnocchi is een pastasoort die naar aardappelen smaakt en dat biedt opties. Zo kan je deze Italiaanse delicatesse omvormen tot een krokante variant, iets wat bij de meeste pastasoorten bijna onmogelijk is. Meng de krokante hapjes met een aantal verfrissende groenten en je krijgt de ideale zomerse maaltijd om je smakenpalet mee uit te dagen.

Lees ook: Recept: vitello tonnato à la Wout Bru

/

Ingrediënten

  • 200 gr gnocchi
  • 2 el olijfolie
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1/4 limoen
  • 50 gram rucola
  • 8 kerstomaten
  • 5 blaadjes basilicum
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Meng de gnocchi met een eetlepel olijfolie. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  2. Zet de gnocchi in een voorverwarmde airfryer op 200 graden voor 15 minuten en schud om de 5 minuten.
  3. Snij de kerstomaten door de helft.
  4. Doe een eetlepel olijfolie in een pan en bak de tomaten. Kruid ze daarna met peper en zout.
  5. Meng de gnocchi met de tomaten en de rucola.
  6. Rasp de Parmezaanse kaas en snipper de blaadjes basilicum fijn.
  7. Voeg de kaas en basilicum toe aan de gnocchi.
  8. Knijp de limoen uit over het geheel.

Lees ook: Tien tips om de juiste fles wijn te kiezen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Recept.