Als je op zoek bent naar maaltijdinspiratie kan het altijd helpen om eens te experimenteren met smaken. Gnocchi is een pastasoort die naar aardappelen smaakt en dat biedt opties. Zo kan je deze Italiaanse delicatesse omvormen tot een krokante variant, iets wat bij de meeste pastasoorten bijna onmogelijk is. Meng de krokante hapjes met een aantal verfrissende groenten en je krijgt de ideale zomerse maaltijd om je smakenpalet mee uit te dagen.
Lees ook: Recept: vitello tonnato à la Wout Bru
Ingrediënten
- 200 gr gnocchi
- 2 el olijfolie
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 1/4 limoen
- 50 gram rucola
- 8 kerstomaten
- 5 blaadjes basilicum
- paprikapoeder
- peper
- zout
Bereiding
- Meng de gnocchi met een eetlepel olijfolie. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Zet de gnocchi in een voorverwarmde airfryer op 200 graden voor 15 minuten en schud om de 5 minuten.
- Snij de kerstomaten door de helft.
- Doe een eetlepel olijfolie in een pan en bak de tomaten. Kruid ze daarna met peper en zout.
- Meng de gnocchi met de tomaten en de rucola.
- Rasp de Parmezaanse kaas en snipper de blaadjes basilicum fijn.
- Voeg de kaas en basilicum toe aan de gnocchi.
- Knijp de limoen uit over het geheel.