Recept: oesters met frosé
© Alice Bown

Recept: oesters met frosé

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min
Sprankelend, verfrissend en elegant: dit eenvoudige recept met verse oesters en fruitige Côte du Rhone. 

De roséwijnen van Côtes du Rhône bieden een harmonieuze balans tussen frisheid en fruitigheid. Met hun aroma’s van sappige rode bessen, delicate bloemen en een vleugje kruidigheid, bieden ze een levendige smaakbeleving. De combinatie van de zilte smaak van de oesters met fruitige frosé vormt een verfijnde ervaring.

Ingrediënten

12 verse oesters

1 fles roséwijn van Côtes du Rhône

1 el. suiker

1 el. vers citroensap

1 takje verse tijm

oesters

Bereiding:

1. Giet de roséwijn in een ijsblokjesvorm en bevries gedurende minstens 6 uur, of tot de  wijn volledig bevroren is.

2. Open de verse oesters en leg ze op een bed van ijs om ze koel te houden terwijl je de frosé bereidt.

3. Haal de bevroren wijnblokjes uit de ijsblokjesvorm en doe samen met de suiker en het citroensap in een blender. Mix alles tot een gladde, bevroren consistentie.

4. Verdeel de frosé over de oesters, reken op één lepel per oester.

5. Garneer de oesters met een blaadje verse tijm en serveer meteen.

Lees ook: Kerst 2023: de leukste cadeaus voor foodies

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Oesters, Recept, Wijn.