Ben je op zoek naar een originele toevoeging voor je Halloween-apero? Mini pompoenpizza’s zijn de perfecte manier om je gasten te verrassen.

Deze schattige hapjes zijn even leuk om te maken als om op te eten. Bovendien een fijne activiteit om samen met familie of vrienden te doen tijdens de herfstvakantie. Sofie Dumont legt stap voor stap uit hoe je deze mini pompoenpizza’s bereidt, een origineel aperitiefhapje dat gegarandeerd indruk maakt op je Halloween-gasten.

Zo bereid je de mini pompoenpizza’s met mozzarella van Sofie Dumont

“Deze kleine gevulde pompoentjes maak je makkelijk met pizzadeeg, tomatensaus, mozzarella en een beetje keukentouw. Kinderen helpen er graag aan mee! Het zijn superschattige mini pizza’s, heerlijk met gesmolten kaas en een vleugje pesto”, aldus Dumont.

Benodigdheden (voor 6 stuks)

  • 1 rol of bol pizzadeeg
  • 1 zakje minibolletjes mozzarella
  • Rode pesto of een andere pesto naar keuze
  • Enkele blaadjes basilicum
  • 1 eidooier met een beetje melk
  • Keukentouw

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit (of duw de bol plat) met wat bloem. Steek er rondjes van ongeveer 10 cm uit met een glas of een metalen uitsteekvorm. Gebruik wat extra bloem als het deeg te veel kleeft.
  2. Lepel op elk deegcirkeltje een theelepel pesto, leg er een bolletje mozzarella en een klein blaadje basilicum op. Vouw de randen naar binnen zodat je een klein buideltje krijgt, en zorg dat de randen goed gesloten zijn.
  3. Neem een stukje keukentouw en wikkel het driemaal rond elk buideltje. Trek het goed aan om inkepingen te vormen. Je hoeft geen knoop te leggen: bind de uiteinden gewoon onderaan vast. Bestrijk de deegbolletjes met het eimengsel en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
  4. Laat ze even afkoelen en verwijder dan voorzichtig het touw. Werk af met een klein basilicumblaadje en serveer lauwwarm. (Je kan ze ook op voorhand klaarmaken en kort opwarmen voor het serveren.)
Lees ook  Zo kies je de stoel waar je het minst turbulentie voelt