Recept: gerookte sucrines met Caesar saus
© presse

Recept: gerookte sucrines met Caesar saus

Leestijd: 1 min

Heerlijk rauw met een eenvoudige vinaigrette, maar sucrine salade kan ook gerookt of warm worden gegeten. Hier is een versie om snel te proberen.

/

“Flamme” is het nieuwe Brusselse adres dat vonken maakt en fijnproevers in vuur en vlam zet. Het wordt geleid door Bénédicte Bantuelle, een hedonistische gastronoom en lange tijd partner van chef Damien Bouchéry, en Hanna Deroover, een smaakexpert gespecialiseerd in voedselsociologie. Hun credo is het actualiseren van een voorouderlijke techniek. Of hoe het houtvuur zorgvuldig geselecteerde lokale en seizoensproducten sublimeert. Een origineel concept dat een methode rehabiliteert die alles kan. Het bewijs zit in dit recept dat jouw smaakpapillen zal doen oplichten om de lente te vieren!

/

Lees ook: Longchamp heropent vernieuwde boetiek aan de Louizalaan

Ingrediënten

4 sucrines

Voor de Caesar saus :
1 eierdooier
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, fijngehakt
180 ml plantaardige olie
2 eetlepels gehakte kappertjes
2 ansjovisfilets, gepureerd
15 g vers geraspte Parmezaanse kaas
Voor de afwerking :
1 mooie handvol geroosterde hazelnoten
1⁄4 bosjes gehakte peterselie
4 el vers geraspte Parmezaanse kaas
1 el citroenschil

/

Bereiding

  • Klop in een kom de eierdooier, het citroensap en de knoflook door elkaar. Voeg onder voortdurend kloppen druppelsgewijs het eerste derde deel van de olie toe.
  • Klop voortdurend.
  • Wanneer de mayonaise begint op te stijven, druppel je de rest van de olie erbij, gevolgd door de kappertjes, ansjovispasta en Parmezaan.
  • Olie de sucrines licht in. Kruid met peper en zout. Grill ze aan beide kanten op de barbecue of op een hete gietijzeren grill.
    Schik elke sucrine op een bord.
  • Verdeel er een flinke eetlepel Caesar saus over. Bestrooi met geraspte parmezaan, citroenschil, geroosterde hazelnoten en gehakte peterselie.

Lees ook: Waarom seks beter wordt met de jaren

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Food.