Recept: een aromatische cocktail om World Gin Day te vieren
© Pers

Recept: een aromatische cocktail om World Gin Day te vieren

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Dit weekend vieren we World Gin Day. Met een uitbundige, poëtische, rijke en complexe cocktail natuurlijk. Santé!

/

Hendrick’s Grand Cabaret is een gloednieuwe gin, die exclusief wordt gelanceerd in beperkte oplage. Het is een spirit voor dromers, kunstenaars en eigenzinnige denkers, geïnspireerd op een historisch drankje op basis van fruit dat in het begin van de 20ste eeuw erg in trek was in Parijs. ​

Het drankje smaakt naar een bonte verzameling van steenfruit verleidt met frisse fruitigheid die wordt afgerond door aromatische kruiden. Dit levert een zachte, aromatische en fruitige afdronk op.

/

Ingrediënten:

30 ml Hendrick’s Grand Cabaret,

30 ml veenbessensap,

15 ml limoensap,

15 ml suikersiroop,

champagne of schuimwijn om af te toppen,

een komkommerschijfje en sinaasappelschil als garnituur.

Bereiding:

Meng de gin, de sappen en de siroop in een champagneglas en vul het glas met champagne of schuimwijn. Garneer met een komkommerschijfje en sinaasappelschil.

Lees ook: 7 x verfrissende limonades om je dorst te lessen

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"