Vleugje Mexicaans, helemaal Belgisch: Rarámuri
©

Vleugje Mexicaans, helemaal Belgisch: Rarámuri

Leestijd: 1 min

Ze zien er exotisch uit, maar ze zijn helemaal Belgisch, de nieuwe sandaaltjes van Rarámuri. 

Achter het nieuwe Belgische sandalenmerk Rarámuri schuilt leraar Edel Van Riet. Toen hij drie jaar geleden alleen op ontdekkingsreis naar Latijns-Amerika trok, ontmoette hij in het hooggebergte van Mexico de Indiaanse stam Rarámuri. Die indianen knopen stukken autoband om hun voeten met linten en leggen zo tientallen kilometers per dag af. Ze staan bekend om hun mooie loopstijl en uithoudingsvermogen. Rarámuri betekent trouwens ‘zij met lichte tred’.

Rarámuri

Terug in Antwerpen besloot Van Riet zijn eigen modieuze versie van de Rarámurisandaaltjes te ontwerpen. De zooltjes uit gerecycleerd leer en vulkanisch rubber worden geproduceerd in Spanje en kan je combineren met meer dan 22 linten in verschillende kleuren, prints en stofjes. Kiezen kan tussen het Tulummodel met drie ankerpunten of het Cancunmodel met vijf ankerpunten. Tutorials op de website tonen verschillende manieren om de linten te knopen. Met elk verkocht paar sandaaltjes steun je bovendien de Rarámuristam.

€ 69 voor een paar zooltjes en een paar zwarte suède linten. De andere linten kosten tussen de € 15 en € 20. Je koopt de sandalen op de webshop, bij LN Knits Pop Up Concept: Behold the Belgian Bunch tem juni (Leopoldstraat 22, Antwerpen), de Launchroom pop-up store tot het einde van de zomer (Lambermontstraat 27 Antwerpen) en een pop-up store op de zeedijk van Knokke in de zomervakantie. 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Belgische mode, Mode, Rarámuri, Sandalen.