Swatch x Tate: kunst ontmoet Zwitsers vakmanschap
©

Swatch x Tate: kunst ontmoet Zwitsers vakmanschap

Leestijd: 1 min

Sinds 1985 staat Swatch bekend om zijn Swatch Art Journey. Daarbij gaat het merk samenwerkingen aan met opkomende of gevierde kunstenaars, ontwerpers en musea. Zo zijn er in het verleden al partnerschappen geweest met o.a. Keith Haring, het Rijksmuseum in Amsterdam, Yoko Ono en het Moma in New York. Wie Swatch denkt, denkt tegenwoordig ook kunst.

Wat bijna 40 jaar geleden begon als een prille test-case, groeide uit tot een tijdloos liefdesverhaal. Swatch blijft ons verbazen met prachtige en eeuwige meesterwerken. Dit jaar is het Zwitsers horlogemerk een samenwerking aangegaan met de wereldberoemde Tate Gallery in Londen. De Swatch x Tate Gallery-collectie belichaamt de ware geest van Swatch op een unieke wijze die nog niet eerder is vertoond. De selectie van iconische kunstenaars en hun bijzondere werken weerspiegelt de grensverleggende en innovatieve kenmerken waar Swatch om bekend staat.

 

Je identiteit in de horlogekeuze

De collectie omvat 7 nieuwe horloges met elk een uniek verhaal. Swatch gelooft oprecht dat je je identiteit kunt tonen door middel van je horlogekeuze, net zoals kunstenaars zichzelf uitdrukken door middel van hun kunstwerken. Zo heb je de Turner’s Scarlet Sunset die je naadloos meeneemt van zonsopgang tot zonsondergang, de Chagall’s Blue Circus die het circus tot leven brengt door het heldere blauw op de wijzerplaat en de Matisse’s Snail die je volledig laat wegdromen.

 

Over Tate

Tate viert ‘s werelds grootste moderne en hedendaagse kunst, evenals het beste van de Britse kunst van 1500 tot nu. Met vier galerieën, waaronder Tate Britain, Tate Modern, Tate Liverpool en Tate St Ives, trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers. De musea bieden onvergetelijke tentoonstellingen, spectaculaire exposities en unieke evenementen gebaseerd op een groeiende collectie van meer dan 70.000 kunstwerken. Tate deelt deze collectie als een van de grootste kunstuitleners ter wereld met musea en galeries in het Verenigd Koninkrijk.

De Swatch x Tate Gallery Collection is verkrijgbaar in Swatch-winkels wereldwijd en op swatch.com, maar ook in de Tate Gallery-winkels en op shop.tate.org.uk.

Commercieel team De artikels van >