Trend alert: sun stripping
©

Trend alert: sun stripping

Leestijd: 1 min

Vergeet contouren en stroben, tegenwoordig hoor je aan sun stripping te doen in make-upland. 

Kim Kardashian veroorzaakte een contour- en highlightrage met haar tijgergezichtselfie. Vorig jaar sloeg iedereen als tegenreactie aan het stroben (laat ons dat nu maar gewoon highlighten noemen) en deze lente en zomer zou sun stripping of stripping moeten doorbreken.

Dat is een nieuwe manier om je zonnepoeder aan te brengen. Je brengt het poeder aan van je ene wang over je neus naar je andere zodat je een gezond streepje kleur krijgt, alsof je écht door de zon bent gebruind. De kleur zit namelijk op die delen die het eerst een tintje krijgen door de zon. De trend dook dit seizoen op de catwalk op bij onder meer Dsquared2 waar de modellen een gezonde zomergloed hadden.

Het goede nieuws: dit is véél makkelijker en natuurlijker dan contouren. Je hoeft je niet langer zorgen te maken of je poeder wel op de juiste plek zit om je gezicht vorm te geven (onder je jukbeenderen en naast je neus als je die wil versmallen). Iedereen stript op dezelfde manier.

Zo doe je het:

1. Kies een mat zonnepoeder, of eentje met weinig glitterdeeltjes. Je wil een zo natuurlijk mogelijk effect.

2. Breng het poeder met een zonnepoederborstel aan van het appeltje van je ene wang over je neus naar het appeltje van je andere wang. Geen paniek als je op dit moment enkel een brede streep donker poeder op je gezicht ziet.

3. Blend het poeder met een blend- of blushborstel tot de kleur met je huid versmelt en je een zongekust effect krijgt.

4. Voeg eventueel nog een paar fake sproetjes toe voor een extra zonnig, natuurlijk effect. (Daarvoor gebruik je een bruin oogpotlood of een wenkbrauwpotlood.)

stripping

Onze selectie

Hoola van Benefit, € 33, bij Galeria Inno. Terre Indienne Bricks Bronzer van Maybelline, € 13,29, bij Di en Kruidvat. Bronzer Brush van & other stories, € 12. The Blush Brush nr. 13 van Jacks Beauty Line, € 34,10, bij Parfuma. Professional Eyebrow Pencil in Hazel van Rimmel, € 6,49.

copyright backstagebeeld: Imaxtree.

 

Franciska Bosmans De artikels van >