Dior brengt een ode aan Marlene Dietrich
© Dior

Dior brengt een ode aan Marlene Dietrich

Leestijd: 1 min

Met een spectaculaire show in het Brooklyn Museum werd de Dior Fall 2024 ready-to-wear collectie voorgesteld. In een viering van zowel Parijse elegantie als New Yorkse rauwheid, bracht de collectie een eerbetoon aan de iconische monumenten van beide steden. Geïnspireerd door de relatie tussen Dior en filmlegende Marlene Dietrich, combineerde de show de chique stijl van de Franse couture met de edgy flair van New York.

/

De collectie ademde een sfeer van tijdloze glamour vermengd met een vleugje rebelsheid. Van knipogen naar de New Yorkse sportswear tot elegante zijden jurken en moderne interpretaties van Dior’s kenmerkende silhouetten; elk stuk straalde een eigenzinnige elegantie uit.

Lees ook: Dit zijn de trends in bruidsmode voor aankomend trouwseizoen

Maar deze show was niet alleen een viering van mode en kunst; het was ook een eerbetoon aan de sterke gemeenschap van creatieve geesten in New York City. Met een opvallende live performance en een retro-modern geluid, diende het evenement ook als platform voor de verkoop van Dior’s nieuwste creaties, waardoor de brug werd geslagen tussen haute couture en het dagelijkse leven van de moderne vrouw.

Door de grenzen tussen mode, kunst en cultuur te vervagen, heeft Maria Grazia Chiuri opnieuw bewezen waarom ze een van de meest invloedrijke ontwerpers van haar generatie is. Haar visie op mode gaat verder dan alleen kleding; het is een viering van individualiteit, empowerment en vrijheid. En met elke collectie weet ze ons opnieuw te betoveren en te inspireren.

/

Ontdek de mooiste looks:

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.