Quinoa 100% made in Belgium koop je vanaf nu bij Colruyt
© Getty Images

Quinoa 100% made in Belgium koop je vanaf nu bij Colruyt

Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor al wie houdt van superfoods maar graag ook zijn ecologische voetafdruk onder controle houdt: Boni Selection, het huismerk van de Colruyt Group, heeft nu ook 100% Belgische quinoa in het productengamma.

De quinoa wordt hier geteeld, geoogst en verwerkt. Dat is niet alleen zeer goed nieuws voor alle duurzaamheid-minded consumenten, ook de boeren varen er wel bij, want de teelt laat hen toe te variëren in hun gewassen, wat nodig is als je je landbouwgrond gezond wil houden.

Quinoa heeft het grote voordeel dat het boordevol eiwitten, essentiële aminozuren, vitamines, vezels, gezonde vetten, mineralen en antioxidanten zit. Het wordt daarom niet voor niets vaak hét voedsel van de toekomst genoemd.

Tot nu toe werd deze superfood vaak ingevoerd uit Zuid-Amerika, maar door kruising van verschillende rassen is de teelt nu ook in België mogelijk. Net als de andere Europese varianten, is de Belgische quinoa iets minder bitter dan de Zuid-Amerikaanse, maar hij is evenzeer glutenvrij en heerlijk in zowel warme als koude gerechten.

quinoa

Quinoa van Boni Selection, Belgische teelt, €4,29 voor 500 gram, www.boniselection.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Belgisch, Quinoa.