Zoek om te beginnen een prachtige open weide met bloemen waar je kan picknicken. Nodig vervolgens je beste vriendinnen uit en geniet samen van verschillende lekkere gerechten. Maar welke gerechten zijn er nu perfect voor op een zonnige picknickdag? Wij geven je drie recepten van kleine gerechtjes die gemakkelijk te bereiden zijn en perfect in je rieten mand passen.
Mini sandwiches met rundvlees
Ingrediënten (voor 8 minisandwiches)
- 300 g carpaccio van rundvlees
- Pesto rosso
- Parmezaan (in schilfers)
- Gekonfijte tomaten
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kroppen rucola
- 8 miniciabattas
- Peper en zout
Recept
Om te beginnen, snij je de aubergine in plakjes en laat je deze 10 minuten stomen. Vervolgens grill je de aubergine op een zeer hete grill bedekt met olijfolie.
Open de miniciabatta’s en smeer deze in met pesto rosso. Kruid vervolgens de carpaccio met peper en zout en beleg de ciabatta’s hiermee. Voeg vervolgens de parmezaan, de gekonfijte tomaten en de gegrilde aubergine toe. Breng elk broodje op smaak met een vleugje truffelolie en voeg de rucola toe.
Pastasalade met courgette, gegrilde kikkererwten, munt en basilicumpesto
Ingrediënten
- 500 g pasta
- 1 courgette
- 1 blik kikkererwten
- Paprikapoeder
- Een handvol munt
- 1 bosje basilicum
- Olijfolie
- Een handvol pijnboompitten
- Een beetje parmezaan
- Peper en zout
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de kikkererwten af en voeg 2 eetlepels olijfolie en paprikapoeder toe. Leg de kikkererwten vervolgens op een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Laat de kikkererwten 10 tot 15 minuten bakken, roer halverwege even om. Gooi de basilicum, 3 eetlepels olijfolie, parmezaan en pijnboompitten in de blender. Breng daarna het resultaat op smaak met peper en zout. De pasta kook je best in gezouten water. En vergeet ook zeker niet de courgette te bakken in olijfolie. Doe de pasta in een kom, voeg de basilicumpesto, de geroosterde kikkererwten, de courgette en de verse munt toe. Serveer op mooie bordjes.
Duo van tapenades: knoflook met feta en auberginekaviaar
Ingrediënten
- 200 g witte yoghurt
- 60 g feta
- 2 halve teentjes knoflook
- 2 aubergines
- Een paar eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- crackers of focaccia
Recept
Bereid ten eerste de knoflooktapenade voor door een half teentje knoflook te mengen met de witte yoghurt en de fetakaas. Breng daarna de tapenade op smaak met peper en zout en bewaar deze koel.
Vervolgens was en snij je de aubergine. Stoom deze dan gedurende 25 minuten. Na het stomen, meng je de aubergine met de resterende knoflook en olijfolie. Daarna breng je de tapenade op smaak met peper en zout. Serveer de tapenades met crackers of focaccia.
Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘RECEPT: French toast met lentefruit‘.