Peas&Love brengt het platteland naar Brussel
© Peas&Love, Brussel

Peas&Love brengt het platteland naar Brussel

Door Lore Jans en Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

We willen tegenwoordig allemaal gezonder leven en verse, biologische voeding eten. Niet zo'n probleem voor wie midden in het groen woont, maar voor stadsbewoners is het telen van je eigen sla, courgettes en tomaten niet zo'n evidentie. Het net geopende Peas&Love in Brussel biedt een oplossing. Je kan er namelijk je eigen 3 vierkante meter natuur huren. De moestuin wordt voor jou onderhouden en jij plukt er gewoon, letterlijk, de vruchten van.

In een drukke stad als Brussel, zie je maar weinig moestuintjes. En toch eten veel mensen graag verse, liefst biologisch geteelde groenten en fruit. Nu kan je daarvoor op zoek naar een biowinkel, of in je auto stappen, ettelijke kilometers rijden en alles wat je nodig hebt rechtstreeks bij de boer gaan kopen.

Peas&Love moestuin brussel caméléon

Peas&Love, Brussel

Of je kan sinds kort terecht bij Peas&Love, een gigantische moestuin op het dak van premium outlet Caméléon in Sint-Lambrechts-Woluwe. De tuin als geheel wordt onderhouden door de Community Farmer en jij kan er jouw 3 vierkante meter gewoon huren en oogsten wat erop groeit: verse, lokale groenten en vruchten zonder pesticiden of insecticiden.

Je betaalt een vast bedrag van 99 euro per jaar en maandelijks een huur van 29 euro. Dat lijkt misschien veel, maar als je weet wat je ervoor in ruil krijgt, is het zeer schappelijk. Per jaar worden in de moestuin meer dan 50 soorten fruit en groenten gekweekt en in de oogstmaanden vul je er je mand, gratis, met groenten en fruit ter waarde van zo’n 60 euro.

Peas&Love moestuin brussel caméléon

Peas&Love, Brussel

Jean-Patrick Scheepers kwam drie jaar geleden op het briljante idee. De opening van 700 m2 dakgroen in Brussel is voor hem dan ook een droom die werkelijkheid wordt. En hij is zeker niet de enige die Peas&Love fantastisch vindt, want van de 200 te huren moestuintjes zijn er nog maar 5 beschikbaar. Wees er dus als de bliksem bij als je er nog eentje wil!

Peas&Love, Arianelaan 15 (dak van Caméléon), 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, www.peasandlove.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bio, Brussel, Moestuin, Peas&Love, Platteland.