5 adresjes in Parijs die je moet ontdekken voor eind december
© Blachere Illumination - Jérémie Pitot

5 adresjes in Parijs die je moet ontdekken voor eind december

Door Charlotte Deprez & Melanie Stuckens
Leestijd: 3 min

Parijs doet zijn bijnaam van lichtstad deze eindejaarsperiode alle eer aan. Marie Claire reisde af naar de Franse hoofdstad en ging op zoek naar de leukste adresjes om een heerlijk dagje te gaan kerstshoppen of om 2018 feestelijk in te luiden

De kerstmarkt van Saint Germain des Prés

Onze eerste stop is Saint Germain des Prés. In deze prachtige wijk hangt nog steeds die authentieke Parijse sfeer van mannen met hoeden, vrouwen in bont en jongeren die hipper zij dan hip. Vlak voor Les Deux Magots (een prachtig restaurant waar vele internationale artiesten, waaronder Picasso, Louis Aragon en Hemingway, eerder al tafelden), vinden we de gezelligste kerstmarkt van dit district. Je kan er flaneren tussen de 33 verlichte huisjes die rond de prachtige Saint Germain kerk opgesteld staan. Kortom, dit gezellig pleintje is de perfecte plek om kerstcadeautjes te vinden en een lekkere tartiflette te proeven.

TIP: Stop trouwens ook zeker even bij het kraampje van Operation Panda. Het buurtcomité van Saint Germain des Prés verkoopt hier knuffel-pandabeertjes voor het goede doel. De opbrengst van de verkoop gaat  naar het kinderziekenhuis Necker-enfants malade.

De kerstmark van Saint Germain des Prés is open van 1 december 2017 tot 1 januari 2018, www.comite-saint-germain.com.

/

Gastronomisch lunchen in L’Artisan de la Truffe

De naam verklapt het al, dit is the place to be voor elke truffelliefhebber. Van aperitief tot dessert, in elk gerecht vind je de (onder)aardse delicatesse terug. Wij droomden alvast weg bij de chocolade eclair met truffel, de truffelkaas en de ravioli met truffels. Heb je de smaak helemaal te pakken, vergeet dan niet om een voorraad truffelproducten mee naar thuis te nemen.

L’Atrisan de la Truffe is te vinden op de derde etage van het BHV MARAIS.

/

Een onvergetelijke shopervaring bij BHV MARAIS

De volgende halte op onze route bevindt zich slecht enkele étages lager. Het BHV MARAIS is niet enkel de thuishaven voor hét truffelrestaurant bij uitstek, ook shopfanaten kunnen zich hier volledig uitleven. De winkelgalerij bestaat al sinds 1856 en is tot op de dag van vandaag een van de mooiste winkelcentra in heel Parijs. Het is dan ook niet voor niets dat het BHV MARAIS is uitgeroepen tot boegbeeld van de hippe en gehypte buurt  Le Marais.

We moeten het toegeven, shoppen in deze galarij is een ervaring op zich. Handsfree winkelen, VIP-evenementen, make-upworkshops, personal shoppers en zelfs reisbureaus. Dat alles hier om beleving draait, beaamt ook Aja Barbo Gruden, internationale klantmanager bij BHV MARAIS: “We hebben heel wat leuks in petto voor toeristen die de echte Marais willen ontdekken. Samen shoppen in het prachtige winkelcentrum, een culturele tour doorheen de omliggende wijken en last but not least, een afsluiter van formaat op het dakterras van Le Perchoir, waar je kan genieten van een drankje en een fantastisch uitzicht over Parijs. “

TIP: Op de begane grond kan je de InstantLuxe.com winkel vinden, een fantastisch adresje vol schatten voor elke tweedehandsliefhebber. Wij vonden er alvast een prachtige Hermes Carré in perfecte staat voor maar 200 euro.

BHV MARAIS, 52 rue de Rivoli, Paris, maandag tot zaterdag van 9u30 tot 20 uur en op zondag van 11 uur tot 19 uur.

/

Een luxueus vieruurtje in Deauville

Wanneer je van de Marais naar de Champs-Elysées loopt, passeer je het gezellige café Le Deauville. Hier kan je op elk moment van de dag genieten van Carettegebak, Berthillon ijsjes en de huisbereide gerechten van de chef.


Le Deauville, 75 avenue des Champs Elysées, Paris, www.ledeauvillerestaurant.com.

/

Sterrenkijken op de de Champs-Élysées

Dit jaar geen kerstmarkt op de Champs-Élysées, maar wel een ware sterrenhemel die ieders ogen doet fonkelen. Maar liefst twee kilometer van de mooiste avenue ter wereld werd verlicht met duizenden lichtjes. Deze sprookjesachtige setting vormt de perfecte afsluiter van een gezellig dagje Parijs.

Parijs

Blachere Illumination – Jérémie Pitot

Wij reisden richting Parijs met de Thalys. Een enkele rit vanuit Brussel kost 29 euro en duurt 1 uur en 22 minuten. Voor meer informatie kijk op www.thalys.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Kerstmarkt, Kerstshoppen, Parijs, Restaurants.